• 14.12C Novo mesto
  • 19:34
  • Čet, 01.10.2020

Izpoved iz Sevnice: S koronavirusom okuženi mama, oče in tri hčerke

Vas zanima kakšno je življenje družine, kjer je s koronavirusom potrjeno okužena mama, a imajo znake in so bolni tudi tri hčerke stare osem, enajst in 14 let in soprog?

Aljaž Vilčnik iz Sevnice se je izpostavil in na facebooku zapisal: »Morda vas zanimajo simptomi: glavobol, bolečina v sklepih, rahla vročina, kašelj, poln nos. Po treh dneh se je stanje izboljšalo in je v svoji stari navadi pospravila celo hišo, peti dan pa se je zopet malo poslabšalo. Sedaj jo bolijo pljuča in ima malo oteženo dihanje. Po njenih besedah je bila januarska gripa precej hujša. Zaenkrat upamo da bo šlo samo na bolje,” je nadaljeval. “Poleg nje smo zboleli tudi ostali člani. Vse tri hčerke z milimi znaki – nizka vročina, malo glavobola, rahle bolečine v pljučih. Če ne bi bilo te panike, ne bi niti vedeli, da so bolne. Podobno je tudi z menoj. Tri dni glavobola, tesnoba v pljučih. Od včeraj malo bolj izražena bolečina v pljučih in vročični občutek. Prej sem glavobol in bolečino v prsih pripisoval strahu pred situacijo. Prihodnost za vse v gospodarstvu je, milo rečeno, negotova. Pa očitno ni bilo to, bil je začetek koronavirusa.«

Ob tem je dodal, da je bil z omenjenimi simptomi sposoben brez težav delati ves dan. »Ter tako nevede okužiti kogarkoli. Zato je tako pomembno ostati doma. Večina vas ne bo niti vedela, da imate virus,« opozarja.

NaDlani.si; Foto: Pixbay