• 18.99C Novo mesto
  • 07:04
  • Sob, 11.07.2020

Janša po Šarčevem zapisu: Ko je moledoval in prosjačil, da se ga podpre, ni imel pomislekov

Prvak LMŠ in premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec od “dotičnih predsednikov komisij DZ” pričakuje, da se bodo začeli aktivno ukvarjati s problematiko financiranja strank in njihovih medijev iz tujine. »Kdor te financira, te verjetno ne zato, ker si prikupen, temveč hoče kaj v zameno,« je zapisal na Facebooku in posvaril pred vlado SDS.

»Pogovarjamo se o tem, kakšno ponudbo bo kdo dal, katere resorje bo kdo zasedel … Morali pa bi se vprašati, komu bo ta vlada podrejena, če se mediji stranke SDS dokazano (in SDS tega niti ne zanika) financirajo iz Madžarske, da o spornih kreditih iz Republike Srbske niti ne govorim,« je zapisal Šarec in ugotavljal, da tudi prvak NSi Matej Tonin še ni sklical komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), pač pa se raje pogaja za pozicijo v novi koaliciji.

Zanimiva je slovenska politika, težko jo je razumeti. Stranka SDS je začela sestavljati vlado in kaj hitro se je začelo…

Objavil/a Marjan Šarec dne Četrtek, 13. februar 2020

Namesto tega SDS grozi Šarcu s tožbo zaradi izjav o financiranju stranke iz tujine. »Bodimo no resni. To je tako, kot bi se morski pes pritoževal, da ga obravnavamo za nevarno žival,« je zapisal.

Kaj pravi Janša?

»Igralec pač igra svojo vlogo, dokler ne zamoči in ga režiser ne nažene. Potem pa iz parterja kriči na igralce in se smeši do patetičnega konca,« je na twitterju odvrnil Janša, ki je delil objavo svoje SDS glede tega, da je Šarec pred predsedniškimi volitvami iskal podporo tudi pri SDS. »Ko je Marjan Šarec moledoval in prosjačil, da ga stranka SDS podpre na predsedniških volitvah ter mu omogoči nastope v “madžarskih medijih” – vseh teh pomislekov očitno ni imel.« 

NaDlani.si; Foto: twitter