• C Novo mesto
  • 13:09
  • Ned, 14.04.2024

Je Dominika Švarc Pipan odstopila ali ni? Tanja Fajon zbolela

Ob tem je Bojan Požar na omrežju X zapisal, da je v teh dneh zavoljo stresa zbolela tudi predsednica SD Tanja Fajon.

LJUBLJANA – Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan se je sinoči vnovič sestala s predsednikom vlade RS Robertom Golobom. „Strinjala sva se, da ostajam na položaju, dokler bo potrebno, da se situacija resnično razčisti, predvidoma dva do tri tedne,“ je v oddaji Marcel na TV Slovenija ministrica potrdila, da je ponudila odstop.

Kaj je sporno?

Spomnimo: zavoljo suma odgovornosti pri nakupu prostorov za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani se skoraj mesec dni krešejo mnenja v koaliciji. Predsedstvo SD-ja je Švarc Pipanovo že pozvalo k odstopu, sama pa tega ni storila. Trdila je, da želi razčistiti, kdo stoji za nakupom, sama pa ne čuti odgovornosti, da je naredila karkoli narobe.

S prstom je pokazala predvsem na nekaj vidnih članov SD-ja: v prvi vrsti na generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta, ki mu očita, da je prihajal na ministrstvo predvsem takrat, ko nje ni bilo.

“Zelo mi je žal, da mi vodstvo moje lastne stranke SD ni dalo te možnosti, sprašujem se zakaj, čeprav sem jim to sama tudi predlagala,” je še dodala v oddaji Marcel Švarc Pipan.

Ob tem je Bojan Požar na omrežju X zapisal, da je v teh dneh zavoljo stresa zbolela tudi predsednica SD Tanja Fajon.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona TV Slovenije