• C Novo mesto
  • 11:18
  • Pon, 24.01.2022

Je Janković s sinovoma utajil davek? V petek na sodišču!

Župan naj bi lastništvo Electe leta 2004 prenesel na sinova, obenem pa naj bi Electa od njega odkupila delnice Mercatorja.

LJUBLJANA – Na ljubljanskem okrožnem sodišču prihodnji teden pričakujejo župana Zorana Jankovića, ki se bo skupaj s sinovoma moral izreči glede očitane utaje davka pri prodaji Mercatorjevih delnic podjetju Electa Inženiring.

Na ljubljanskem sodišču se bo o krivdi izrekal Zoran Janković s sinovoma

Za petek je na ljubljanskem okrožnem sodišču razpisan predobravnavni narok za ljubljanskega župana Zorana Jankovića, njegova sinova Jureta in Damjana in podjetje Electa Inženiring. Predvidoma gre za zadevo, o kateri je pred leti poročal portal Pod črto, policijska ovadba pa sinovoma očita, da sta Jankoviću omogočila “parkiranje” delnic Mercatorja pri podjetju Electa inženiring.

Župan naj bi lastništvo Electe leta 2004 prenesel na sinova, obenem pa naj bi Electa od njega odkupila delnice Mercatorja. Dve leti pozneje naj bi Electa delnice Mercatorja prodala, denar od prodaje pa kot vračilo posojila postopoma nakazala Zoranu Jankoviću. S tem naj bi se po poročanju medijev ljubljanski župan izognil plačilu dobrih 103.000 evrov davka, saj dobička od prodaje delnic, ki ga je na svoj račun dobil kot vračilo posojila, ni prijavil davčni upravi.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: FB Zoran Janković