• C Novo mesto
  • 10:46
  • Čet, 19.05.2022

Kako po novem na Hrvaško?

Hrvati so med sprejemljiva in upoštevana cepiva uvrstili tudi ruski Sputnik, medtem ko sta nujna dva odmerka kitajskega cepiva za nemoten vstop.

LJUBLJANA, ZAGREB – Številni Slovenci že razmišljajo, kako in kje bodo čez slab mesec začeli svoj dopust pri naših sosedih Hrvatih. Če so številni pred dobrim mesecem dni ob vrnitvi s prvomajskih počitnic še plačevali po skoraj 100 evrov na osebo za PCR test, pa temu letošnje poletje ne bo več tako!

Kot javljajo hrvaški mediji, je država spremenila, pa saj je bilo to pričakovati in je na nek način tudi logično, pogoje za vstop državljanov članic EU ali članic schengenskega prostora.

Kaj to pomeni v praks? Po odločitvi hrvaške vlade boste lahko k sosedom prišli po enem prejetem odmerku cepiva proti covidu 19, če so bili cepljeni s cepivom, ki se uporablja v EU, najmanj 22 dni pred prečkanjem meje. Drugače povedano: če greste na oddih danes, ste morali biti cepljeni 10. ali najkasneje 11. maja. Hrvati so med sprejemljiva in upoštevana cepiva uvrstili tudi ruski Sputnik, medtem ko sta nujna dva odmerka kitajskega cepiva za nemoten vstop.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www