• C Novo mesto
  • 20:05
  • Sob, 04.02.2023

Kje bo ponoči zapadlo največ snega?

V večjem delu gora je velika nevarnost proženja snežnih plazov.

LJUBLANA – Ponoči bodo padavine v južni polovici Slovenije oslabele, prav tako bo oslabela burja. Jutri bo oblačno, občasno bodo še padavine, po nižinah povečini dež.

Zvečer bodo v večjem delu Slovenije še padavine, ki bodo ponoči od juga slabele in v južni polovici države prehodno ponehale. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Še naprej bo slabela tudi burja na Primorskem, ki bo zjutraj šibka. Jutranje temperature bodo od -1 do 4, ob morju okoli 6 °C.

V torek bo na Primorskem sprva delno jasno, popoldne se bo pooblačilo. Pihala bo šibka burja. Drugod bo oblačno, padavine se bodo od severovzhoda znova razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah bo povečini deževalo, nad nadmorsko višino okoli 500 m pa snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Zvečer se bo sneženje v južni polovici Slovenije umirjalo. Ponoči bo predvsem na Koroškem, na Zgornjem Savinjskem in na širšem območju Pohorja obilneje snežilo, možen bo snegolom.

V večjem delu gora je velika nevarnost proženja snežnih plazov.

V sredo, četrtek in petek bo pretežno oblačno in večinoma suho vreme, le na jugovzhodu bodo v sredo še rahle padavine. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Nad severnim in osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, nad severozahodno in srednjo Evropo pa območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka nad naše kraje malo manj hladen in še vedno vlažen zrak.

Ponoči bodo padavine v krajih južno od nas večinoma oslabele in ponehale. Še se bodo pojavljale severno in vzhodno, po nižinah južne Avstrije bo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

V torek bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu sprva delno jasno, čez dan se bo pooblačilo. Drugod bo oblačno z občasnimi padavinami. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: Promet.si