• 10.62C Novo mesto
  • 04:21
  • Pon, 28.09.2020

Konec za Erjavca! Čestitke dežujejo, kaj to pomeni za vlado

Ministrica Aleksandra Pivec je na kongresu DeSUS v Ljubljani po napetem boju za vodenje stranke premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca, ki je stranko vodil od leta 2005. Pivčevo je podprlo 143 delegatov, Erjavec je dobil 80 glasov. Borut Stražišar je prepričal osem delegatov.

Erjavec je po današnjem porazu v tekmi za predsednika DeSUS napovedal odstop z mesta ministra za obrambo. »Kdaj bom odstopil, še ne vem, ampak bo to zelo hitro,« je napovedal Erjavec, ki je stranko vodil od leta 2005. Kot je dejal, ostaja član DeSUS.

Šarec čestital Pivčevi in zaželel tvorno sodelovanje v koaliciji

 Predsednik vlade in LMŠ Marjan Šarec je novi predsednici DeSUS Aleksandri Pivec že izrekel “iskrene čestitke za prepričljivo zmago”. Na Twitterju ji je zaželel uspešno delo v stranki, predvsem pa tvornega sodelovanja v koaliciji. »Zahvaljujem se tudi dosedanjemu predsedniku Karlu Erjavcu za delo, ki ga je opravil,« je dodal.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek ji je zaželel veliko odločnosti in uspešno delo pri vodenju stranke. »Veselimo se prihodnjega tvornega sodelovanja! Ob tem tudi zahvale Karlu Erjavcu za skupno delo, sodelovanje in trud v dveh koalicijah,« so zapisali v SMC.

»Verjamem, da bomo dobro sodelovali in skupaj naredili še veliko za naše upokojence,« je v čestitki zapisala predsednica SAB Alenka Bratušek.

Pivčevi je čestital tudi predsednik NSi Matej Tonin. »Vesel sem predvsem vaših napovedi, da se še bolj resno lotite problemov, ki tarejo starostnike. Lepo vabljeni k podpori zakona za zmanjšanje čakalnih vrst in krepitev javnega zdravstva,« je zapisal na Twitterju.

NaDlani.si; Foto: youtube