• C Novo mesto
  • 09:00
  • Ned, 03.12.2023

19-letnik umrl na kraju nesreče, oglasil se je njegov mlajši brat z ganljivim sporočilom, zdaj umrl še 18-letnik

V nedeljo ob 9.49 se je izven naselja Janežovci v Občini Destrnik zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 19-letni voznika osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 19-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri Biša proti Ptuju. V desnem nepreglednem ovinku je zapeljal na peščeno bankino ob desnem robu vozišča, nato pa v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer mu je nasproti pripeljalo vozilo. 19-letni voznik je naglo zavil v desno, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom, tako da se je vozilo prevrnilo na levi bok in drselo po travnati površini. S prednjim delom vozila je najprej trčil v brežino, nato pa v drevo. 19-letni voznik je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. 18-letni sopotnik, ki je v sedel na prednjem desnem sedežu, pa je bil hudo telesno poškodovan in odpeljan v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Danes dopoldan pa je po poročanju PU Maribor pa je žal umrl še 18-letni sopotnik.

Po družabnih omrežjih so že zaokrožili zapisi sožalja za nesrečnim mladeničem. Med drugim se je oglasil tudi njegov mlajši brat in zapisal: »Brat moj, rad te imam!«

Še ena smrtna nesreča

V nedeljo ob 6.48 je bila policija obveščena, da se je v naselju Brdce nad Dobrno zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 55-letni voznik je vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Dobrne proti Paškemu Kozjaku. Z vozilom je iz neznanega razloga zapeljal izven makadamskega vozišča na strmo travnato pobočje, kjer je z vozilom najprej trčil v drevo, nato pa se ustavil v podrasti gozda. Voznik je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

N. D.; Foto: Shutterstock