• C Novo mesto
  • 23:01
  • Čet, 01.06.2023

Dve tragediji v razmahu nekaj ur, umrl tudi 24-letni mladenič

Pomurski policisti so včeraj, 15. februarja, med drugim obravnavali dve smrtni delovni nesreči. V Gajševcih je delavec padel s strehe gospodarskega poslopja, v Markovcih pa je prišlo do poškodbe pri cepljenju drv. V obeh primerih sta udeleženca  poškodbam podlegla.

Kasneje so sporočili še več  podrobnosti o obeh tragičnih nesrečah. V občini Križevci je bilo z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je 24-letni moški pri delu na strehi gospodarskega poslopja padel z višine več kot 7 metrov na betonska tla. Zaradi hudih poškodb je bil s helikopterjem prve pomoči odpeljal v Univerzitetni klinični center Maribor, od koder so bili policisti v popoldanskem času obveščeni, da je moški umrl. Po vseh zbranih obvestilih bo sledil ustrezen ukrep.

Malo po 15. uri pa so bili obveščeni o delovni nesreči v občini Šalovci. Ugotovljeno je bilo, da se je 54-letni moški med delom s cepilnikom za drva huje telesno poškodoval. Odpeljan je bil v bolnišnico, od koder so bili policisti v večernem času obveščeni, da je moški umrl. Tuja krivda je izključena.

PU Murska Sobota, Foto: Shutterstock