• C Novo mesto
  • 19:25
  • Čet, 30.03.2023

Groza, ste slišali, kaj so naredili na priljubljenem Dolenjskem smučišču! »Nič več ni sveto«

Nezaslišano dejanje se je zgodilo na priljubljenem dolenjskem smučišču Gače. »Škoda besed, ampak da omenimo barabo, ki je pokradla vse nabiralnike za prostovoljne prispevke. Upamo, da si bo privoščila kaj lepega. Mi pa z dobro voljo nadaljujemo našo zgodbo naprej,« so objavili na facebooku.

Komentatorji ogorčeni …

»Žalostno. Upam, da je oni nabiralnik na kontejnerju blagajne preživel. Tekači na smučeh smo pošteni in mislim, da ne bi bil problem, da v bodoče plačamo ali pa prostovoljno prispevamo denar za karto za smučarski tek kar na blagajni, s papirnatim trakcem ali brez. Gre se za neko moralno podporo«; »In to da se zgodi v naših koncih. Skoraj neverjetno. Lepo zamišljeno, ampak od skrbnikov prog malce neodgovorno v naših krajih, kjer ni nič sveto kar ni privezano z kačo«; »Resnično se je za vprašat kam gre kultura ljudi!? Nič več ni sveto! Nekateri se trudijo, da lahko nesramneži uničijo trud! Banda …« so ogorčeni komentatorji.

Na belokranjsko-dolenjskem smučišču v novi sezoni ne bodo dražili kart

Na med Belokranjci in Dolenjci zelo priljubljenem smučišču Gače so lanskega oktobra sporočili, da so pripravljeni na novo sezono. Žičnice, sedežnica in delovni stroji so pregledani in v dobrem stanju, dodatno so za letošnjo sezono kupili še en teptalec snega. Kot je takrat povedal vodja smučišča Borut Koprivnik, je za obiskovalce najpomembneje, da ne bodo dražili smučarskih kart. Cene, kot rečeno, ostajajo na ravni lanskih. Dnevna je karta za odrasle 24 evrov, za mladince 20 in za otroke 15 evrov. Kupiti je mogoče tudi sezonske karte. Obisk na smučišču se po besedah Koprivnika iz leta v leto povečuje. Trenutno jih letno v zimski sezoni obišče okoli 20.000 ljudi, njihov cilj pa je, da bi dosegli obisk izpred 30 let, ko je smučišče na sezono obiskalo okoli 40.000 smučarjev.

Smučišče Gače je po velikosti 11. v državi. Leži v občini Semič, pod 965 metrov visokim Pogorelcem, s 55 hektarji pa je edino večje dolenjsko in belokranjsko smučišče. Med tamkajšnjimi pogostimi gosti so bili tudi hrvaški smučarji. Zaradi dokaj nizke nadmorske višine med 700 in 965 metri pa ga kljub umetnemu zasneževanju rade pestijo tople zime.

N. D.; Foto: facebook