• C Novo mesto
  • 04:53
  • Tor, 21.03.2023

Huda nesreča na Otočcu, 20-letnika odpeljali

Včeraj nekaj po polnoči so bili na PU Novo mesto obveščeni o hudi prometni nesreči na Otočcu. »Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Kronovem. Na Otočcu je zaradi neprilagojene hitrosti izbubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del traktorja, ki ga je vozil 62-letni voznik. Po trčenju je avtomobil odbilo preko nasprotnega voznega pasu, kjer je trčilo v brežino in obstalo,« javnosti sporoča Alenka Drenik z omenjene policijske uprave.

Hudo poškodovanega 20-letnega potnika iz osebnega avtomobila povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na območju Luterškega sela pa so policisti PP Novo mesto v isti noči zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,07 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pestrih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec huje poškodoval, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Semiču in Novem mestu so zasegli vozila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Šentjernejski policisti so zaščitili žrtev in osumljencu nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: Shutterstock