• C Novo mesto
  • 00:48
  • Pon, 25.09.2023

Hude poškodbe usodne za znanega Slovenca, poslavlja se tudi Tina Maze

Za posledicami prometne nesreče je umrl priznani slovenski fotograf Peter Marinšek. »Neskončno bomo pogrešali klike tvojega fotoaparata, vse tvoje zabavne pripovedi in serije vrhunskih fotografij. Predvsem pa bomo pogrešali Tebe! Hvala za vse skupne zgodbe. Ne, ne bodo šle v pozabo,« so ob tem zapisali v Galeriji Velenje.

Tina Maze je v času smučarske kariere zgradila prijateljski odnos tudi s pokojnim fotografom. Nekdaj najboljšo alpsko smučarko na svetu je fotografiral za Zlatarno Celje in nastale so čudovite fotografije. »Joj, Peter, kakšno veselje je bilo delati s tabo!!! Iskreno sožalje družini in sorodnikom! Tisti, ki smo imeli srečo delati s teboj, boš z nami za vedno!« je zapisala v slovo.

PU Celje o usodni prometni nesreči

»29. maja se je okoli 15.40 ure zgodila v Velenju. 29 letni voznik motornega kolesa je zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene ločilne črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo. Voznik motornega kolesa je po trčenju padel po vozišču, motorno kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešče in trčilo še v peško in pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce. 29 letni voznik motornega kolesa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkostest pokazal, da je imel 0.52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V nesreči sta se huje telesno poškodovala voznik motornega kolesa in pešec, v katerega je trčilo motorno kolo. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti po čl. 323. KZ-1. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja som mu policisti tudi zasegli motorno kolo.«

Pretekli teden na slovenskih cestah umrla ena oseba

V preteklem tednu se je na slovenskih cestah zgodila ena prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla ena oseba. Letos so slovenske ceste terjale 32 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 33 smrtnih žrtev, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

N. D.; Foto: Shutterstock