• C Novo mesto
  • 03:20
  • Ned, 21.04.2024

Novo družinsko nasilje v Trebnjem! Groza, kaj je 21-letnik naredil očetu

Trebanjski policisti so v noči na 27. februar posredovali zaradi nasilja v družini. »21-letni moški, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kršitev in kaznivih dejanj z elementi nasilja, je napadel očeta in ga poškodoval, z leseno palico razbijal pohištvo v hiši in ga poškodoval, ustrahoval ostale družinske člane, potem pa odšel od doma. Policisti so takoj pričeli z aktivnostmi za njegovo izsleditev in ga kmalu prijeli,« javnosti sporoča Alenka Drenik Rangus s PU Novo mesto. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo družinskih članov, so mu izrekli prepoved približevanja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Nasilje v navzočnosti otrok

Dodajmo, da so trebanjski policisti 23. februarja posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 31-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerico. Nasilje naj bi izvajal že dlje, tudi v navzočnosti otrok. Žrtev je žalil, ji grozil, ustrahoval in nad njo izvajal tudi ekonomsko nasilje.

Zadnjih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: arhiv