• C Novo mesto
  • 23:12
  • Sob, 20.04.2024

Prometna pod Krvavcem vzela življenje godbenika Matevža (28): Ni besed ob boleči izgubi čudovitega mladeniča …

Godba Cerklje je na Facebook profilu objavila žalostno vest. »Matevž, z igranjem klarineta in s prelepim petjem si nas znal ganiti in nam privabiti solze na lica. Tiste solze so nas božale po licih … današnje solze pa režejo in bolijo. Hvala za vse! Počivaj v miru,« so zapisali. Pod objavo so se ‘vsuli’ zapisi žalovanja. »Ni besed ob boleči izgubi čudovitega mladeniča, pevca, klarinetista, dobrodelnega na vseh področjih  z lepim srcem️. Naj se vaša srca napolnijo z močjo, da bo zmoglo prenesti bolečino, ki je zadana ob boleči izgubi. Iz   moje in naše iskreno sožalje. Naj bdi nad vami kot Angel, ki vas varuje.«

V prometni nesreči pod Krvavcem umrl 28-letnik

Na Ambrožu pod Krvavcem v občini Cerklje na Gorenjskem je v soboto malo pred 22. uro v prometni nesreči umrl 28-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal s ceste in trčil v drevo, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Gasilci in reševalci so ga rešili iz vozila, a je umrl na kraju nesreče. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj kraj nesreče zavarovali in osvetljevali ter skupaj z reševalci voznika s tehničnim posegom rešili iz vozila. Vozilo so postavili nazaj na cesto, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč policiji.

Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah prometne nesreče. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

N. D.; Foto: Facebook/Godba Cerklje