• C Novo mesto
  • 12:33
  • Ned, 13.06.2021

Razkrit facebook profil mame, ki je ubila hčerko Nikol (2)! Ob teh fotografijah vas bo spreletel srh

Hrvaško je med velikonočnimi prazniki pretresla smrt dve leti in pol stare deklice Nikoll, ki je umrla zaradi poškodb glave, ki jih je povzročila njena mati.  Portal Telescope je s sklicevanjem na neuradne, a zanesljive vire sporočil, da sta starša pretepenega dekleta in tragično umrle komaj dveinpol leti stare deklice, Danijel Dedić (27) in Mirela Dedić (24). Zdaj so v javnost prišle fotografije slednje, na začetni strani Facebooka, pa ima celo zapisana imena otrok in napisano ‘moje vse’.  Na eni izmed njih sedi na postelji, zraven pa ima pištolo. Komentarjev pod fotografijami nima pomena objavljat.

Majka koja je ubila svoje rođeno dijete ! Malenu Nikoll! 😢

Objavil/a Lino Mikić dne Nedelja, 04. april 2021

 

Kaj se je dogajalo?

Nesrečna deklica, ki so jo prejšnjo sredo pripeljali v zagrebško bolnišnico zaradi hudih poškodb glave in možganov, je umrla v nedeljo. Smrt otroka je znova osupnila Hrvaško, mnogi odgovorne iščejo v socialnem sistemu, ker so deklico nedavno vrnili iz rejniške v biološko družino, kljub temu, da je bil 27-letni oče deklice znan po nasilju. Glede na ugotovitve policije, je 24-letna mati z močnimi udarci v glavo hudo poškodovala deklico. Nato je deklico odpeljala v bolnišnico v Novi Gradiški s pojasnitvijo, da je otrok padel. Deklica je že bila v možganski komi in so jo zaradi življenjsko nevarnih poškodb nujno prepeljali v Zagreb, a je kljub prizadevanjem zdravnikov umrla.

Oba starša sta v priporu, potem ko sta delno priznala kaznivo dejanje. Če bo sodišče potrdilo njuno odgovornost za smrt deklice, jima grozi večletna zaporna kazen, tudi do 15 let zapora. Odstavili so tudi vodjo centra za socialno delo v Novo Gradiški, ki je pristojen za družino, v kateri imajo še tri otroke. Domnevno naj bi bili žrtve nasilja v družini tudi ostali trije otroci.

Težave hrvaškega socialnega skrbstva za otroke

Tragedija je osvetlila tudi strukturne probleme, ki obstajajo v socialnem sistemu, je danes povedal hrvaški minister za delo, pokojnine, družino in socialno politiko Josip Aladrović. Slednji je po srečanjih s predstavniki zbornice socialnih delavcev in psihologov pred novinarji ocenil, da so odgovorni vsi.

NaDlani.si; Foto: facebook