• C Novo mesto
  • 00:39
  • Čet, 30.03.2023

Tragedija v termah! Otrok, star okrog 7 let, se je utapljal, kasneje umrl

Danes okoli poldneva se je med plavanjem v bazenu na območju Policijske uprave Maribor ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, je sporočila policija. Nesreča naj bi se zgodila v Termah Ptuj. Policija je bila ob okoli 12.30 obveščena o dogodku na območju Policijske uprave Maribor, kjer se je v bazenu utapljal otrok. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub pomoči v bolnišnici umrl, so sporočili.

Po neuradnih informacijah Ptujinfo naj bi šlo za otroka starega okrog sedem let. Očividka ni znala povedati, ali je šlo za nesrečo ali epileptični napad. Da je zgodba še bolj tragična, so neuradno izvedeli, da je bil otrok na rojstnodnevni zabavi.

Obvestila o okoliščinah dogodka še zbirajo

Na kraju sta dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. Uprava za zaščito in reševanje je pred tem objavila, da se je nekaj pred 12. uro v Termah Ptuj med plavanjem ponesrečila mladoletna oseba. Reševalci iz vode so ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so jo nato prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Po utopitvi otroka v Termah Ptuj policisti preiskujejo sum povzročitve smrti iz malomarnosti

»V Termah Ptuj so pristojnim organom predali zahtevano dokumentacijo, med drugim dokazilo o ustreznem številu in usposobljenosti reševalcev iz vode, potrdilo o ustreznem številu animatorjev in usposobljenosti animatorjev plavalnega kluba, ki so izvajali animacijo ter potrdilo o pregledu in tehnični ustreznosti kopaliških naprav in opreme,« so pri Termah Ptuj zapisali v sporočilu za javnost. Kot zagotavlja vodstvo Term Ptuj, sicer v termah odgovorno sledijo najvišjim varnostnim standardom. Družba ima pridobljen standard kakovosti ISO 9001, na podlagi katerega imajo sprejeto obširno dokumentacijo z usmeritvami za varnost kopalcev in delo reševalcev iz vode.

Preiskava okoliščin tragičnega dogodka s strani pristojnih organov še poteka. Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Kot so še dodali, sta bila o dogodku obveščena dežurna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je ogled kraja prepustil policiji. O dogodku je bil obveščen tudi inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju, so še dodali na PU Maribor.

Kot poročajo mediji, naj bi se otrok udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. V Termah Ptuj zagotavljajo, da je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

N. D., Foto: youtube