• C Novo mesto
  • 00:11
  • Čet, 30.03.2023

V Savi našli avto in v njem žensko, po vsej verjetnosti gre za pogrešano Ano Marijo

Pripadniki HGSS Slavonski Brod, ducat jih je bilo tudi potapljačev, so v četrtek preiskali Savo zahodno od Slavonskega Broda, kjer je domnevno v narasli reki končal avtomobil z eno osebo. Policija je v sredo prosila za pomoč vse, ki bi kar koli vedeli o pogrešani Ani Mariji Sertić (48), ki je 26. decembra letos okoli 23. ure odšla od doma in se ni več vrnila. Zadnji signal njenega mobilnega telefona so zasledili na Savi pri visečem mostu, ki pelje proti Rafineriji nafte Bosanski Brod. Policisti in pripadniki HGSS so pregledali brežino in opazili sledi avtomobilskih koles, ki vodijo proti reki.

Kot poroča 24sata, ali so to sledi avtomobila, ki ga je vozila pogrešana, niso mogli z gotovostjo trditi, saj je avtomobilskih sledi več in najverjetneje od lokalnih ribičev. Vendar je bila ta sled razločna in globoka, zato so sumili, da je avto takrat končal v reki. HGSS je v četrtek zjutraj s sonarjem in močnejšim magnetom preiskal strugo reke, kakih 50 metrov stran od mesta, kjer so bile sledi, pa se je magnet zataknil za kovinsko površino. Vendar tudi to ni potrdilo, da gre za avto, zato sta v vodo stopila potapljača. Približno trideset metrov od obale in na globini približno štiri metre so našli avto in v njem žensko. Po prihodu pripadnikov PGD Slavonski Brod so policisti zavarovali celotno območje in zaprli promet na tem delu nabrežja. Škodo fabio, v kateri je bila ženska, so gasilci z vitlom na tovornem vozilu potegnili iz vode.

»V sodelovanju z okrožnim državnim tožilstvom je bila dogovorjena identifikacija osebe, najdene v avtomobilu, po kateri bo znano, ali gre za pogrešano osebo, nato pa bodo policisti začeli preiskavo okoliščin, ki so privedle do pristanek avtomobila v reki, «je povedala Kata Nujić, tiskovna predstavnica PU Brodsko Posavina.

N. D.; Foto: printscreen Jutarnji List