• 12.23C Novo mesto
  • 00:28
  • Pet, 29.05.2020

Lea Sirk 22., med Balkanci so nam dali točke le Makedonci!

Lea Sirk je dokazala, da je šolana glasbenica s posluhom za moderne glasbene trende in šov biznis.

LIZBONA – Pa je konec še ene epizode Evrovizije. Tokratni, bil je že 63. po vrstim, izbor za najboljšo pesem v Evropi (ob tem pa sodelujejo celo Avstralci?!) je pripadel Izraelu. 25-letna Izraelka Netta je Izraelu s pesmijo Toy priborila zmago, Tel Aviv oz. Jeruzalem pa bosta prihodnje letos gostila najboljše.

Slovenija je navdušila. Lea Sirk je dokazala, da je šolana glasbenica s posluhom za moderne glasbene trende in šov biznis. Zakaj ni splezala višje od 22. mesta, ve sam Bog. Roko na srce, pa je Slovenija v tem evrovizijskem cirkusu premajhen igralec, da bi naredil kaj več. Najvišja slovenska uvrstitev še vedno pripada Nuši Derendi in Darji Švajger, ki sta bili sedmi.

“Po mojih izračunih bi morala biti še niže, kot je kazalo, ampak zadovoljna sem bila, da smo imeli močan ‘voting’, glede na to, katere države so ostale za nami. Zdaj se bom preoblekla in obleko z veseljem pustila v kovčku za spomin,“ je za MMC povedala energična Lea Sirk, ki je največ točk dobila od Čehov (7). Nobene točke pa nam niso namenili na Hrvaškem, Srbiji in Črni Gori. Usmilili so se nas le Makedonci (2).

D.P.