• 10.12C Novo mesto
  • 05:01
  • Tor, 29.09.2020

Luka po vrnitvi čaral na parketu, provociral ga je gostujoči trener #VIDEO

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je bil v dresu Dallasa po vrnitvi na parket po poškodbi gležnja ključni mož ob visoki zmagi s 130:111 proti Sacramento Kings v severnoameriški ligi NBA. Goran Dragić pa je z Miami Heat izgubil še četrto od petih gostujočih tekem, tokrat proti Utah Jazz s 101:116.
V Dallasu je bilo vse v znamenju vrnitve Luke Dončića. Po sedmih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe desnega gležnja, zaradi česar je še drugič v sezoni prisilno počival, je bil 20-letnik željan igre in dokazovanja. Ob visoki zmagi proti ekipi, ki bi ga lahko vzela na naboru leta 2018, je v dobrih 31 minutah dosegel 33 točk, prispeval pa je še osem podaj ob 12 skokih. Zgledu Ljubljančana je dobro sledil tudi Latvijec Kristaps Porzingis, ki je zbral 27 točk, 13 skokov in pet podaj.

Besedni dvoboj

»Lepo je bilo znova igrati. Vedno želiš biti na parketu. Zmaga je pomembna, sploh pred premorom zaradi tekme vseh zvezd. Tako moramo nadaljevati tudi po njej,« je dejal zvezdnik Dallasa takoj po tekmi, na kateri je njegovo moštvo že ob polčasu vodilo za 11 točk, vsa vprašanja o zmagovalcu pa rešilo v tretji četrtini, ki so jo Dončić in soigralci dobili za osem točk.

Nekajkrat se je med dvobojem Dončić zapletel tudi v besedni obračun s trenerjem Sacramenta Lukom Waltonom. »Dejal je nekaj o meni, kar mi ni bilo všeč, to pa je tudi vse,« je še razložil slovenski as, ki bo od petka (tudi na tekmi vzhajajočih zvezd, kjer bo kapetan svetovne selekcije mladih zvezdnikov lige) dejaven na vikendu all star v Chicagu, česar se zelo veseli.

Poraz Dragića

S 33. zmago v sezoni je Dallas preskočil Oklahomo in zaseda šesto mesto v zahodni konferenci. Miami Heat, moštvo drugega Slovenca v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, Gorana Dragića, pa kljub porazu proti Utahu s 101:116 vztraja na četrtem mestu vzhoda.

Gostujočo turnejo tekem pred premorom za vikend vseh zvezd so sklenili s četrtim porazom na petih tekmah. Triintridesetletnik iz Kosez je ob tem dosegel 13 točk, tri skoke in pet podaj v 33 minutah na parketu.

STA, Foto: youtube