• 19.37C Novo mesto
  • 09:48
  • Sob, 06.06.2020

Mali Kris se je vrnil v Slovenijo

Kris Zudich, deček z Obale, rojen s spinalno mišično atrofijo, se je danes iz ZDA vrnil v Slovenijo. Prevoz je bil opravljen z zasebnim letalom Bombardier Global Express, ki je ob 8. uri pristalo na letališču Jožeta Pučnika. Na letalu so bili štirje člani posadke in trije člani družine Zudich, so sporočili iz društva Palčica Pomagalčica.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=236732414396676&id=107188067351112

»Iz srca se zahvaljujemo celi Sloveniji in tudi škratkom zunaj njenih meja…brez vas nam ne bi uspelo🍀❤ Naši Palcici pomagalcici Larisi Štoka in dobrodelnim škratkom bomo vsi trije večno hvaležni za vso pomoč in podporo❤ V ponedeljek smo imeli se zadnji pregled pri dr. Perry Shiehu, kjer so bili krvni rezultati odlični, zaključili smo zdravljenje v ZDA in prekinili z jemanjem dodatnih zdravil. Danes smo že presrečni v svojem domu in upanju, da bo tudi ta crni oblacek nad vsemi nami, kmalu le se grd spomin. Čuvajte se,« je sporočila družina.

Dodajmo, da je nadaljevanji potek zdravljenja v ZDA je ustavila svetovna pandemija novega koronavirusa, ki je ustvarila razmere, v katerih bi bilo nadaljnje bivanje v ZDA za Krisa lahko ogrožajoče. Fizioterapij in pregledov že nekaj časa ni imel, vse manj pa je bilo na razpolago pripomočkov za njegovo oskrbo, so pojasnili v društvu.

NaDlani.si: Foto: facebook