• C Novo mesto
  • 12:20
  • Pet, 23.02.2024

Moški iz Kopra med neurjem pogumno rešil starejšo gospo

Na družbenih omrežjih je zaokrožil videoposnetek, kako Koprčan Daniel Sertič med hudim neurjem na Primorskem srčno pomaga starejši gospe, ki je padla v visoko vodo in si sama ne more pomagati.

@jernejastopar8 @Krofarna Da Ponte sucutja je danes premalo#slovenijatiktok #koper #slovenija ♬ original sound – Jerneja Stopar

Pred dnevi, ko je hudo neurje zajelo slovensko Istro, je Sertič delal v svoji Krofarni Da Ponte v Kopru, ko je naenkrat opazil starejšo gospo, ki se je odpravljala iz trgovine, ob tem pa izgubila ravnotežje in padla. Pihal je močan veter, voda je poplavljala ulice, gospa pa je obsedela v visoki vodi in se ni mogla rešiti. Sertič je za N1 povedal, da je opazil, da ima v vodi že del glave, zato je nemudoma stekel na trg in ji pomagal. Kljub temu, da je javnost navdušena nad srčnostjo Koprčana, ki je rešil gospo, pa se je na družbenih omrežjih pojavilo tudi ogromno kritik na račun avtorja videoposnetka, ki je dogajanje zgolj snemal, ne pa tudi pomagal. Sertič je pojasnil, da je snemalec sedel v sosednjem lokalu in ob snemanju najprej dogodka sploh ni opazil, poleg tega pa tudi dodatna pomoč ni bila potrebna, saj je že sam skupaj s svojo hčerko pomagal gospe.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: TikTok, Unsplash