Na Dolenjki po smrti 15-letnika sledila drama! Voznico so brutalno pretepli

13. mar. 2019, ob 16.26
10
90 SEK

Poročali smo, da se je v torek okoli 21. ure se je na dolenjski avtocesti izven naselja Grm na območju občine Trebnje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 15-letni pešec, 22-letni pešec pa je bil v nesreči hudo poškodovan.

Časnik Večer medtem poroča, da je v cliu, v katerem se je pred nesrečo po avtocesti peljalo več ljudi iz romskega naselja Brezje, vozil je omenjeni 22-letnik, zmanjkalo goriva. Mladenič je clia ustavil na odstavnem pasu in poklicali so prijateljico, naj jim pripelje gorivo, ki je ustavila na odstavnem pasu na drugi strani avtoceste. 22-letni voznik in mladoletni sopotnik čez avtocesto stekla proti njej, 37-letnica nesreče ni mogla preprečiti.

Brutalno pretepli

Po zanesljivih informacijah omenjenega časnika so žensko na prizorišču nesreče, za katero ni bila kriva, brutalno pretepli, ko je po trčenju ustavila in stekla proti poškodovanima, da bi jima pomagala. Dva moška sta jo zbila na tla in obrcala, dokler na kraj nesreče ni prispela policija. Po naših podatkih je posredovalo več patrulj.

Pazljivo!

Letos so na območju Policijske uprave Novo mesto v dveh prometnih nesrečah umrli trije udeleženci, in sicer dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec. Policisti opozarjajo na nevarno ravnanje pešcev, ki s hojo po avtocesti ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu. Vozniki namreč ob hitrostih, ki so na avtocesti bistveno višje kot na ostalih cestah, pešca ne opazijo in ne pričakujejo. Še posebej je tako ravnanje nevarno v temnem delu dneva ali ob zmanjšani vidljivosti.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

V primeru okvare vozila naj voznik ustavi vozilo na odstavnem pasu, vključi vse štiri smernike in si nadene odsevni brezrokavnik. Na oviro na avtocesti naj druge voznike opozori z varnostnim trikotnikom, pokliče na pomoč in poskrbi za lastno varnost in varnost potnikov, ki naj čim prej zapustijo vozilo in stopijo za varovalno ograjo, so opozorili na policiji.

NaDlani.si; Foto: arhiv

10
90 SEK