• C Novo mesto
  • 13:10
  • Sob, 23.09.2023

Na mejnem prehodu rekordna čakalna doba, hrvaškim policistom se je porušil sistem

Na mejnih prehodih, predvsem s Hrvaško, se že ves dan nabirajo kolone vozil. Po podatkih Prometno-informacijskega centra (PIC) se na prehodu Vinica na izstop iz države čaka več kot 6 ur. Hrvaški mejni policiji se je porušil sistem za preverjanje potrdil, kar situacijo dodatno poslabšuje.

Mejni prehod Vinica ruši rekorde poletja, saj vozniki poročajo, da se na prehod meje čaka več kot 6 ur. Uporabnik Twitterja sporoča, da se kolona vozil premika izjemno počasi.

Na vseh večjih mejnih prehodih čakalne dobe

Na mejnem prehodu Gruškovje, ki je vsak vikend močno oblegan, se na izstop iz države čaka več kot 2 uri, prav tako na Obrežju. Na mejnem prehodu Dragonja proti Istri se čaka 3 ure, na Jelšanah in Starodu proti Reki pa kar 4. Pred prehodi se nabirajo večkilometerski zastoji.

Starod

Gneča na cesti do prehoda Starod.

Tudi manjši mejni prehodi so zasedeni, na PIC pozivajo, naj si vozniki preverijo stanje na izbranem prehodu preden odrinejo na pot. Lahko se zgodi, da bodo čakalne dobe še daljše.

Kolone podaljšujejo tudi težave s hrvaškim sistemom za preverjanje potrdil

Po poročanju 24ur.com pa se čakalne dobe podaljšujejo tudi zaradi težav s sistemom za preverjanje potrdil na hrvaški strani. Slovenska policija nima točne informacije, kaj je narobe in koliko to vpliva na prehod meje na hrvaški strani, hkrati pa zagotavlja, da se naša mejna policija trudi po najboljših močeh.

Kolone tudi na mejah z Avstrijo

Pred predorom Karavanke je pet kilometrov dolg zastoj, za vse voznike, ki želijo pot nadaljevati v smer proti Kranjski Gori, se priporoča uporaba izvoza Lipce oz. Jesenice vzhod. Na avstrijski strani predora proti Sloveniji je zastoj dolg sedem kilometrov, predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

Tudi na prelazu Ljubelj občasno zapirajo predor zaradi kontrole na avstrijski strani.

NaDlani.si; Foto: arhiv, PIC