• C Novo mesto
  • 16:21
  • Sre, 22.09.2021

Na prehodu zbila 13-letnico, z njo je hudo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 10. 9. in 13. 9. intervenirali v 208 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 829 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali, štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 29 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Sevniški policisti so bili 10. 9. okoli 16. ure obveščeni o povoženju peške v  Sevnici.  Ugotovili  so,  da  je  76-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu  za  pešce  trčil  v  13-letno  peško,  ki  je prečkala cesto. Huje poškodovano  peško  so  reševalci  oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. oper povzročitelja nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, sporočajo s PU Novo mesto.

Povzročitelj nesreče s 3,1 promili alkohola

O prometni nesreči na območju Mirne so bili trebanjski policisti obveščeni 10. 9. nekaj po 15. uri. Ugotovili so, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v kamnito ograjo mostu. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,52 miligramov alkohola. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Ford focus so mu zasegli in o številnih kršitvah, za katere je predvidena globa v višini 2.820 evrov, z odbolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V nesreči na avtocesti huje poškodovan potnik 

V soboto okoli 15.30 pa se je zgodila prometna nesreča v križišču, na izvozu z avtoceste Novo mesto – vzhod. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je nesrečo povzročila 30-letna voznica osebnega avtomobila iz Nizozemske, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Huje poškodovanega potnika v vozilu povzročiteljice so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznico so podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Povzročitelju nesreče zasegli avtomobil

Policisti  PP Sevnica pa so bili dan prej nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 40-letni voznik osebnega avtomobila zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki je ustavil pred njim. Povzročitelja, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

N. P.; Foto: Shutterstock