• C Novo mesto
  • 03:35
  • Čet, 29.02.2024

Nad Slovenijo eksplodiral meteor, videla se je močna svetloba #VIDEO

Državna mreža potresnih opazovalnic je ob 10.32 zabeležila padec meteorita. Dogodek je zaznala tudi potresna opazovalnica Črešnjevec, je Arso zapisal na Twitterju. Hrvaški in slovenski mediji pa že objavljajo pričevanja in fotografije bralcev, ki so na nebu zagledali močno svetlobo, potem pa slišali pok in hrup ter videli sledi belega dima.

Meteor iznad Rijeke bljesnuo upravo!

Objavil/a Andrija Colak dne Petek, 28. februar 2020

Hrvaški strokovnjaki ocenjujejo, da je prišlo do eksplozije meteorja, ki so jo okrog 10.30 začutili na območju Reke, Karlovca in Zagreba. Meteor je eksplodiral na 30 kilometrov višine nad Slovenijo, je poročala regionalna televizija N1 na svoji spletni strani. Dim je bilo videti nad Učko pri Reki, medtem ko je bilo padec meteorja in grmenje možno videti in slišati tudi v Zagrebu.

Zgorel v atmosferi

Hrvaški seizmološki zavod pa je za novičarski portal indeks.hr navedel, da naj bi počilo zato, ker je meteorit, ki je zgorel v atmosferi, prebil zvočni zid.

Na fotografijah, ki sta jih med drugim objavila meteorološki portal istramet.hr in 24ur.com, je videti sledi belega dima na modrem nebu.

NaDlani.si; Foto: Pixbay