• C Novo mesto
  • 20:38
  • Pon, 25.09.2023

Nad Slovenijo prihaja nov vročinski val!

Tako so včeraj v Španiji namerili 43.3 °C, na Portugalskem se je za vikend ogrelo do 44, v Franciji včeraj ponekod do 39.

LJUBLJANA – Danes bo dokaj sončno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Jutri bo pretežno jasno, so zapisali pri Agenciji RS za okolje.

Danes bo dokaj sončno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Popoldne bo zapihal severovzhodni veter, zvečer na Primorskem prehodno šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na Primorskem do 30 °C. Jutri bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 25 do 30, na Primorskem do 31 °C.

Na Krasu in v Slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi. V četrtek bo deloma sončno z občasno zmerno oblačnostjo in še bolj vroče. V petek bo sončno in vroče, popoldne se bodo od severa začele pojavljati nevihte. Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severa priteka proti Alpam v višinah razmeroma hladen in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Temperature so se blazno dvignile drugod po Evropi. Tako so včeraj v Španiji namerili 43.3 °C, na Portugalskem se je za vikend ogrelo do 44, v Franciji včeraj ponekod do 39. Španski meteorološki center napoveduje, da bi vročinski val lahko dosegel vrhunec čez teden dni.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www