• 13.92C Novo mesto
  • 04:49
  • Sob, 04.07.2020

Najboljši sejem, kjer vsak najde nekaj zase PRESTAVLJEN

Pomlad trka na vrata. Vsak dan bolj. Tega se še kako dobro zavedajo v KZ Krka, kjer se v teh dneh pospešeno pripravljajo na že 26. Gregorjev sejem po vrsti, ki je bil planiran v terminu med 13. in 15. marcem ob novomeški Qlandiji je zaradi preventivnih varnostnih razlogov PRESTAVLJEN, nov predviden termin je od 5. do 7. junij. Ni pravega uvoda v pomlad, če nisi bil na Gregorjevem sejmu. Tako je bilo, je in bo ostalo. To ni navaden sejem.

 

Gre za enega večjih in najbolj prepoznavnih spomladansko kmetijsko-živilskih sejmov

Na 2 ha razstavnih površin pred nakupovalnim središčem Qlandia Novo mesto, se predstavlja preko 200 različnih razstavljavcev iz celotne Slovenije. Pester spremljevalni program, dobra hrana in pijača, zanimiva predavanja in še marsikaj se bo našlo za vsakogar med vami. Ob koncu sejma bodo priredili tudi žrebanje bogatih nagrad; nekomu od obiskovalcev bodo podelili osebni avto Renault Twingo.

Sejem vrhunec leta

Gregorjev sejem je za nas vrhunec leta, priprave so v zaključni fazi. Ponosni smo na to blagovno znamko, ki jo skrbno pazimo in varujemo. Menjale so se lokacije, sejem živi in se razvija. Lani smo imeli okoli 200 razstavljavcev, toliko jih bo tudi letos,” so ponosni v KZ Krka, v teh dneh bodo znani še zadnji detajli spremljevalnega programa. Da bo šla na sejem cela družina, kjer se bo za vsakogar našlo nekaj. „Poskrbeli smo za pester spremljevalni program, slišalo se bo harmoniko, nastopile bodo folklorne skupine, poskrbljeno bo za program za najmlajše, imeli bomo promocijo domače hrane in unikatnih jedi iz domačih pridelkov,“ še pristavijo v KZ Krka, ki jim dobro organiziran in obiskan sejem da novih moči za nadaljevanje sezone, ki se slej ko prej pričenja.

 

Pa še to, če bi slučajno kdo že kaj rabil za delo na vrtu ali polju. V KZ Krka so pripravljeni!
„Vsi naši dobavitelji imajo pripravljene materiale, ki jih lahko nemudoma dobavimo“ še povedo v KZ Krka, ki združuje 255 kmetov. Njeni kmetje pridelujejo zelenjavo ter redijo živino za zakol in za pridelavo mleka. Del vzrejenih živali odkupijo in zakoljejo v lastni klavnici v Črnomlju. KZ Krka je eden večjih organizatorjev odkupa, letno zberejo približno 17 milijonov litrov mleka. „Domače je najboljše,“ še sporočijo iz KZ Krka.

Razlog več, da se srečamo na 26. Gregorjevem sejmu. Lepo vabljeni!