• 21.39C Novo mesto
  • 14:16
  • Čet, 01.10.2020

Naši vladniki so si na hitro zvišali plače, Janez Janša nagovoril državljane #VIDEO

Ministri in državni sekretarji nove vlade bodo imeli najvišje možne plače, kot po zakonu o sistemu javnih plač v javnem sektorju lahko pripada tem funkcijam. Za državne sekretarje na ministrstvih je tako določen 61. plačni razred, za ministre pa 64., je pred današnjo sejo vlade pojasnil minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Plačni razred ministra sicer določi predsednik vlade v okviru določenega razpona, plačni razred državnega sekretarja pa vlada na predlog ministra za javno upravo, je razvidno iz zakonodaje.

V prejšnji vladi Marjana Šarca so bili sicer vsi ministri z izjemo finančnega umeščeni v najnižji plačni razred, to je v 62., enako vsi državni sekretarji, torej v 59.

Janša: Slovenska vojska bo v prihodnjih dneh začela popolnjevati enote s prostovoljno rezervo

Kmalu zatem je premier  na Twitterju zapisal, da ni nihče zvišal plač, pač pa je ministre, državne sekretarje in njihove najožje ekipe uvrstil v možne plačne razrede. Pri tem je zapisal, da enako priporoča vsem predstojnikom povsod, kjer so zaradi spopadanja z novim koronavirusom preobremenjeni. »Kdor bo dvakrat obremenjen, bo za ta čas dodatno plačan. Povsod,« je dodal.

NaDlani.si; Foto: youtube