Nastala je panika! Moški umrl od virusa, ki ima iste simptome kot Covid-19

25. mar. 2020, ob 09.17
Posodobljeno pred 6 meseci
14
50 SEK

Moški, ki je umrl na avtobusu na Kitajskem, je bil pozitiven na virus, bolj smrtonosen kot Covid-19, s katerim pa imata zelo podobne simptome, poročajo mediji.

Žrtev je umrla kar v vozilu v Shandongu, ki je peljal delavce na delo, ugotovljeno pa je bilo, da gre za t.i. hantavirus. Novice o smrti prihajajo ravno takrat, ko Kitajska opušča karantene, ki so jo uporabili za spopadanje z novim koronavirusom, ki izvira iz Wuhana. Včeraj je Global Times tvitnil: »Bil je pozitiven na #hantavirus. Ostalih 32 ljudi v avtobusu je bilo testiranih.« Incident je povzročil paniko na Kitajskem, tag #hantavirus se je razširila po družbenih medijih.

Strokovnjaki so javnosti zagotovili, da ne gre za nov virus in da se človek z njim okuži v redkih okoliščinah, za razliko od Covid-19, ki je povzročil pandemijo. Širijo ga podgane in miši, če ljudje zaužijejo njihove telesne tekočine. Prenos s človeka na človeka je redek. Prosimo, ne delajte, razen če nameravate jesti podgane, pravijo strokovnjaki. Njegova smrtnost je sicer 38 odstotna.

NaDlani.si; Foto: youtube

14
50 SEK