• 14.24C Novo mesto
  • 20:34
  • Čet, 01.10.2020

Naužijmo se lepega vremena, očitno prihaja sneg

Danes bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod v osrednji in jugovzhodni Sloveniji megla ali nizka oblačnost. Šibka burja na Primorskem bo do večera ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do okoli 13 Celzija , je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo pretežno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Zvečer se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Obeti

V torek in sredo bo na Primorskem in Notranjskem, občasno pa tudi ponekod v osrednji Sloveniji, zmerno do pretežno oblačno, drugod povečini sončno. Pihal bo jugozahodni veter.

Kaj pravi vremenski portal Neurje.si?

»Meteorološki izračuni nakazujejo spremembe v zadnji dekadi januarja. Tja do 19. 1. bomo še zagotovo pod vplivom obsežnega anticiklona, ki prinaša suho in sončno vreme. V višinah se bo izmenjevalo toplo in hladnejšo obdobje, pretežno pa bo nad našimi kraji še naprej kraljevala inverzna plast. V zadnji dekadi januarja bi se po nekaterih izračunih (končno) lahko anticiklon pomaknil nad Atlantik, kar bi omogočilo spust “dolin” hladnega zraka proti Sredozemlju in Balkanu, posledično pa bi lahko nad Sredozemljem nastala območja nizkega zračnega pritiska (cikloni), ki bi nad naše kraje in okolico prinesli padavine, mogoče tudi sneg.«

Meteorološki izračuni nakazujejo spremembe v zadnji dekadi januarja.
Tja do 19. 1. bomo še zagotovo pod vplivom…

Objavil/a Neurje.si dne Petek, 10. januar 2020

NaDlani.si; Foto: youtube