• C Novo mesto
  • 07:20
  • Sob, 23.09.2023

Nina Pušlar že osmič za svoje sokrajane

Tudi letos, že osmič zapored, bo 27. oktobra 2018 Nina Pušlar pripravila svoj veliki koncert v domači Ivančni Gorici.

IVANČNA GORICA – Širši javnosti je Nina postala znana pri rosnih sedemnajstih letih, ko je leta 2005 zmagala v Bitki talentov in že posnela prvo pesem Ni ona, ki jo je premierno predstavila v oddaji Spet doma. Leta 2006 je posnela prvi samostojni album z naslovom Nina Pušlar in leta 2010 drugega, ki ga je poimenovala Slečeno srce. Naslovna pesem tega albuma je postala tudi najbolj predvajana slovenska skladba tega leta. Istega leta je izdala tudi svoj tretji album Med vrsticami. Drugo mesto je osvojila na festivalu Ema 2010 in na Festivalu slovenska popevka 2012.

Četrti album Nekje vmes je izdala v letu 2013, petega naslovom Malo drugače pa v letu 2015. V vlogi Mete je nastopila v zelo uspešnem muzikalu Cvetje v jeseni. Že več let ji lahko prisluhnete na katerem izmed koncertov po vsej Sloveniji. Tokrat bo nastopila v domači Ivančni Gorici. Zelo pohvali večletno sodelovanje s Kia Motors Slovenija, od njih je v uporabo prejela osebni avto Kia Sportage. Njihov zastopnik v Nininem domačem kraju je podjetje Pan Jan in bo prisoten tudi na koncertu. Na to sodelovanje so v avtohiši Pan Jan zelo ponosni. Nina s svojim karakterjem, talentom, srčnostjo, pozitivnostjo in pojavnostjo promovira vozilo, ki je ravno pravšnje za njo. Kia Sportage je mladosten, sodoben, živahen avto in ravno prav velik, da jo odpelje na vse njene poti.

V polnih pripravah na koncerte smo se z Nino dobili na kratkem klepetu…

Kako potekajo priprave na koncert v Ivančni Gorici?
Kot vsako leto, zelo resno in odgovorno.

Zakaj?
Ker zadovoljiti moje sokrajane ni enostavno, ker sem odrasla v njihovem okolju. Glede na to, da bomo letos že osmo leto skupaj, je vsako leto koncert še večji izziv. S celotno ekipo glasbenikov, ki bodo z menoj na odru že pridno treniramo, da uskladimo pravi zvok za njih.

S katerimi izzivi se soočate pred koncertom v domačem kraju?
Izziv je vsako leto izboljšati atmosfero koncerta, zvok in moj glas. Vsako leto je izziv biti tudi malo drugačen, presenetiti domačo občinstvo, jim pripraviti nekaj lepega. Uživam v teh pripravah in to že osmo leto zapored.

Kaj vam pomeni nastop doma, pred prijatelji, družino, sorodniki?
En ogromen stres in užitek.

Vsako leto nam na koncertu pripravite kako presenečenje? Od kje ideje? Je tudi letos kaj ali kdo v igri?
Rada bi vam povedala, ampak ne smem. Ker je to skrivnost in če izdam skrivnost, se mogoče spremenim v Ostržka (smeh).

Ste kdaj sanjali o tem, da vas bo v dvorani poslušala cela Ivančna Gorica?
Ne, nisem. Sem pa že sanjala, da na koncert ni prišel nihče in sem pela prazni dvorani. To je bila nočna mora in od takrat dalje si pred koncertom ne upam več spati. Rešuje me publika, ki je vsako leto z menoj na koncertu in zato sem jim hvaležna

Kako se znajdete za volanom? Ste strpna voznica?
Dobro se znajdem, rada vozim na dolge ture, varno se počutim za volanom in ravno pred kratkim sem vozila do Amsterdama in nazaj. Bilo je super.

Kako vam mineva čas, ko vozite?
Trenutno tako, da poslušam Pink Floyde.

Kakšno glasbo najraje poslušate?
Živo.

Ste med vožnjo že dobili kdaj navdih, za katero izmed vaših pesmi?
Glede na to, da sva z mojo Kio veliko naokrog, se to pogosto zgodi. Prej navdih za celoten album, kot samo za eno pesem.

Pripravil: Nadlani.si, foto: osebni arhiv