Nočna tragedija na dolenjski avtocesti! 15-letnik mrtev na kraju nesreče

13. mar. 2019, ob 00.36
47
60 SEK

TREBNJE – Včeraj ob 21. uri je na dolenjski avtocesti v smeri Novega mesta, pri izvozu Trebnje-vzhod,  osebno vozilo trčilo v dve osebi. Ena oseba je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, drugo pa so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Prečkala sta avtocesto!?

Nesreča se je zgodila, ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz smeri Ljubljane proti Novem mestu pripeljala 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pešca. 15-letni pešec je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, 22-letni pešec pa je bil v nesreči hudo poškodovan. Reševalci nujne medicinske pomoči so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer je ostal na zdravljenju.

Hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti

Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti. Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

NaDlani.si; Foto: shutterstock

47
60 SEK