• 29.12C Novo mesto
  • 17:04
  • Ned, 18.08.2019

NOVO VODSTVO, NOV ZAGON TD MOKRONOG

MOKRONOG, 11. april 2014 – Mokronog je bil nekdaj znan po številnih drugačnih prireditvah, ki so v kraj privabile ljudi od blizu in daleč. Novo vodstvo Turističnega društva Mokronog upa, da bo kmalu spet tako.

Največje turistične prireditve v kraju so bile srečanje bradačev, pustna povorka, kresna noč in pohod po Voračevi poti. V zadnjih letih so postale skromnejše ali pa jih sploh več ni. Na zadnjem zboru članov društva, na katerem je bilo med 33 zbranimi kar 19 novih obrazov, so tako izvolili novo vodstvo društva, ki ima smele načrte.

„Najprej si želimo pridobiti čim več novih članov, vzpostaviti lastno spletno stran in se vključiti v socialno omrežje. Kar se tiče prireditev, pa si želimo dodati nove vsebine že tradicionalnim prireditvam in uvesti kakšno novo. Upamo, da bomo v čim krajšem času prišli tudi do lastnega spominka, se dobivali na kramljalnici na kramarskem sejmu, kjer bomo kramljali in tudi obveščali o delu društva,“ pravi novi predsednik Turističnega društva Mokronog Jernej Mauko. (- pripeta tonska izjava Jerneja Mauka)

Sicer pa misli in energijo že usmerjajo v organizacijo letošnje kresne noči, za katero si želijo, da bi ji že letos vrnili nekaj starega čara – folklore, baleta, skrivnostnostni, celo magije, predvsem pa sproščenosti in zabave.

V upravnem odboru so poleg novega predsednika še Irena Fišter, Matic Žlajpah, Jakob Meglič, Alojz Gregorčič, Franc Glušič, David Bebar.

Besedilo: Lapego
Foto: TD Mokronog