• 22.84C Novo mesto
  • 21:56
  • Tor, 20.08.2019

Odstopil predsednik sveta KS Trebnje

Z odstopom Dejana Smuka je neuradno seznanjen tudi župan občine Trebnje Alojzij Kastelic.

TREBNJE – KS Trebnje ostaja brez predsednika. Odstopil je namreč dosedanji prvi mož krajevne skupnosti Dejan Smuk. To je tudi potrdil. Smuk ima kot predsednik sveta krajevne skupnosti kaj pokazati. Leta 2015 je ob prazniku skupnosti smelo napovedal poudarek na področju razvoju športa oz. športne infrastrukture ter kulture. To se je tudi zgodilo. Trebnje ima sodoben športni park, v pripravi je gradnja kulturnega centra.

Župan ne pozna razlogov

Neuradno je z odstopom smuka seznanjen tudi trebanjski župan Alojzij Kastelic, ki pravi, da mu razlogi niso njemu znani, da jih bo moral pojasniti kar predsednik sveta KS sam. Meni pa Kastelic, da odstopu ni botrovala napovedana sprememba prometnega režima v mestu Trebnje.

Drugi podžupan

Ob tem dodajmo, da so včeraj iz trebanjske občine sporočili, da je župan Alojzij Kastelic za drugega podžupana imenoval Jožeta Avguštinčiča, ki bo zadolžen za področje družbenih in gospodarskih dejavnosti, kar bo obsegalo tako sodelovanje z javnimi zavodi na področju zdravstva, otroškega varstva, osnovnega šolstva, glasbenega izobraževanja, knjižničarstva, galerijske dejavnosti, ljubiteljske kulture, varstva kulturne dediščine, športa, dela z mladimi ter socialnega skrbstva kot tudi z društvi in drugimi akterji na teh področjih.

Kot so zapisali, bo sodeloval tudi pri aktivnostih občine na področju gospodarskega razvoja občine, kmetijstva, podjetništva, obrti in turizma, svoje delo pa bo opravljal nepoklicno.

Nadlani.si
Foto: Faceobook