• C Novo mesto
  • 14:59
  • Tor, 30.05.2023

Osnovni šoli podaril zaslone in računalnike

Na tem mestu hvala vsem, ki ste darovali in vsem, ki ste organizirali akcijo!

TREBNJE – So podjetniki, ki so v teh časih korona krize pokazali, da jim ni mar za lokalno skupnost, za so človeka. Eden teh je zagotovo tudi Damjan Zupan, direktor podjetja ART-PE iz Trebnjega.

V šolo

„A kdo ve, kam bi lahko podaril nekaj rabljenih LCD zaslonov in računalnikov? Za šolarje, ki jih nimajo,“ je zapisal v Facebook skupino Trebanjci. Ni bilo treba dolgo čakati, takoj je dobil podatek, da jih bodo z veseljem prevzeli v šoli, od tu pa jih posredovali dalje tistim učencem, ki v tem času ne morejo sodelovati pri pouku na daljavo. Zdaj bo nekaterim to prav po zaslugi podjetja iz Trebnjega omogočeno!

Od 13. marca

Spomnimo, šole in vrtci v Sloveniji so imeli zadnji delovni dan v igralnicah in učilnicah 13. marca. Jutri bo že mesec dni, kar varstva (razen za poklice, ki ne morejo ostati doma ali delati od doma) ni, prav tako pa ves pouk poteka na daljavo, prek spleta in s pomočjo video povezav. Kdor tega ne premore, je že v startu prikrajšan. Kar nekaj akcij zbiranja računalniške opreme je bilo, eno od teh so izvedli tudi v Lions Trebnje.

Na tem mestu hvala vsem, ki ste darovali in vsem, ki ste organizirali akcijo!

Pa prijetne praznike vsem želimo.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona