• C Novo mesto
  • 11:47
  • Tor, 30.05.2023

Osrednja športna prireditev leta s podelitvijo priznanj

SEVNICA – Na prireditvi Športnik leta 2019, ki jo je v torek, 18. februarja 2020 organizirala Športna zveza Sevnica v sodelovanju z Občino Sevnica in zavodom KŠTM Sevnica, so bila podeljena priznanja vidnim posameznicam, posameznikom, ekipam in organizacijam, ki delujejo na področju športa v občini Sevnica.

 

 

Naziv športnica leta je prejela slovenska košarkarska reprezentantka Aleksandra Krošelj, športnik leta pa je že četrto leto zapored postal rokometaš Blaž Janc, član poljske ekipe Vive Kielce in slovenski rokometni reprezentant. Ker zaradi obveznosti nista mogla osebno prevzeti priznanj, sta se zahvalila z video sporočilom.

Posebno zahvalo Športne zveze Sevnica je prejel Rokometni klub Sevnica. Perspektivni športnici leta sta postali mlada teniška igralka Una Grubešič in članica slovenske atletske reprezentance Nika Dobovšek. Priznanje za ekipo leta je prejela mladinska ekipa Strelskega društva Marok Sevnica, naziv projekt leta pa je prejel projekt Športastična Sevnica. Osebnost leta, najvišje priznanje, je prejela učiteljica športne vzgoje na Osnovni šoli Krmelj Breda Blas.

Osrednja gostja dogodka Maja Matevžič, nekdanja profesionalna teniška igralka, ki je dosegla vrhunec svoje kariere z uvrstitvijo na 38. mesto svetovne ženske teniške lestvice WTA, je skozi pogovor, ki ga je spretno vodila povezovalka dogodka Hana Ćosić, zbranim orisala način življenja vrhunske športnice.

Predsednica Športne zveze Sevnica Sara Martinšek je izpostavila, da poslanstvo društev in športnih trenerjev ni zgolj vzgajati mlade tekmovalne športnike, temveč negovati ljubezen mladih do gibanja, rekreativnega športnega udejstvovanja in športnega načina življenja.

Župan Srečko Ocvirk je poudaril, da je lokalna skupnost zgolj eden izmed deležnikov, ki v lokalnem okolju sooblikuje športno dejavnost. Zato je uspešno sodelovanje lokalne skupnosti s športno zvezo in športnimi društvi ključno. Izpostavil je, da Občina Sevnica prepoznava pomembno vlogo športa, ki jo ima ta pri razvoju družbe in pri promociji aktivnega načina življenja, zato razvoju športa v sevniški občini tudi zagotavlja proračunska sredstva.

Program so popestrile plesalke Plesnega kluba Lukec in mladi iz Teniške akademije Gospod Ficko.

 

***

 

Prejemniki priznanj Športne zveze Sevnica

 

Posebno zahvalo Športne zveze Sevnica je prejel Rokometni klub Sevnica

Rokometni klub Sevnica je s svojim vestnim delom v letu 2019 doživel projektno prenovo. Klub se je organizacijsko in finančno postavil na noge, vztrajno se povečuje tudi število članov kluba. Tako članska kot kadetska rokometna ekipa sta končali jesenski del tekmovanja brez poraza. Tudi ostale selekcije Rokometnega kluba Sevnica domov prinašajo odlične rezultate. Klub si zasluži posebno zahvalo za izkazano zagnanost, trud in trdo delo. Vodstvo, trenerji in igralci so nase prevzeli veliko odgovornost in se naloge prenove kluba lotili resno. Športna zveza Sevnica se veseli nadaljnjih uspehov Rokometnega kluba Sevnica.

 

Priznanje Perspektivna športnica leta 2019 je prejela Una Grubešič

Una Grubešič je mlada teniška igralka, ki je zaradi svojih športnih dosežkov in odnosa do dela zgled in spodbuda za vse mlade športnike in športnice. Pod okriljem Teniške zveze Slovenije je v letu 2019 dosegla 1. mesto na slovenskem zaključnem Mastersu v obeh kategorijah do 10 let. V letu 2019 je na odprtih nacionalnih ter mednarodnih prvenstvih osvojila 12 kolajn, od tega kar pet zlatih. Kot slovenska ambasadorka tenisa je bila povabljena v mednarodno športno ekipo Liga Tênis 10 s sedežem v Braziliji. Športna zveza Sevnica čestita Uni Grubešič in ji želi veliko poguma pri nadaljevanju športne poti.

 

Priznanje Perspektivna športnica leta 2019 je prejela Nika Dobovšek

Nika Dobovšek je uspešna dijakinja 2. letnika srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije. Je članica Atletskega kluba Sevnica, kjer njen napredek spremlja dolgoletni trener Sine Karlovšek. Nika rada teče. Prvo zmago na sevniškem pokalu je dosegla v drugem razredu osnovne šole. V zadnjih letih dosega odlične rezultate v disciplinah tek na 800, tek na 1500 in tek na 3000 metrov. Večkrat je bila državna prvakinja, postala je članska državna prvakinja v teku na 800 metrov in članska podprvakinja v teku na 1500 metrov. Nika Dobovšek je tudi članica slovenske atletske reprezentance. Na atletskem četveroboju državnih reprezentanc na Slovaškem je lani dosegla 1. mesto v teku na 800 metrov.

 

Priznanje Športna ekipa leta 2019 je prejela kadetska ekipa Strelskega društva Marok Sevnica

Ekipo kadetov Strelskega društva Marok Sevnica sestavljajo Miha in Aleš Mitja Janc, Liam Kovačič in Domen Špan. Fantje so v preteklem letu osvojili prvo mesto na regijskem in državnem prvenstvu. Član ekipe Aleš Mitja Janc je tudi državni reprezentant. Športna zveza Sevnica verjame, da bodo športni uspehi ekipe prinesli tudi dobro uvrstitev na zaključku ligaškega tekmovanja, ki bo v aprilu 2020.

 

Priznanje projekt leta 2019 je prejela brošura Športastična Sevnica

Brošura Športastična Sevnica, ki jo je izdala Športna zveza Slovenije v sodelovanju z Občino Sevnica in zavodom KŠTM Sevnica, je povezala vsa aktivna sevniška športna društva. Brošura omogoča pregled nad vsemi športnimi aktivnostmi, ki se v izvajajo v sevniški občini in vključuje 18  različnih aktivnosti za otroke in 22 aktivnosti za odrasle. Cilj brošure je spodbuditi športno aktivnost med vsemi občani in občankami, mlajšimi in starejšimi.

 

Priznanje športnica leta 2019 je prejela Aleksandra Krošelj

Aleksandra Krošelj je osvojila naslov državne prvakinje z ekipo ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje in 3. mesto v regionalni ligi WABA. Aleksandra je državna reprezentantka, barve naše države je zastopala na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Srbiji, kjer je s svojo ekipo dosegla dve zmagi.

 

Priznanje športnik leta 2019 je prejel Blaž Janc

Blaž Janc je pomemben član slovenske rokometne reprezentance in nepogrešljivo desno krilo. Tudi v letošnji sezoni igra za poljski klub Kielce, s katerim je v sezoni 2018/2019 dosegel 4. mesto v Ligi prvakov, tekom sezone pa je dosegel 75 zadetkov. Blaževa rokometna pot je usmerjena proti Barceloni, kjer bo igral za enega izmed najboljših evropskih rokometnih klubov. Športna zveza Sevnica mu želi veliko športnih uspehov tudi v novem okolju.

 

Priznanje športna osebnost leta 2019 je prejela Breda Blas

Breda Blas že 40 let poučuje športno vzgojo na Osnovni šoli Krmelj. Mlade vzpodbuja, da s pomočjo športa ponotranjijo pomembne življenjske vrednote in jim omogoča, da prek številnih športnih aktivnosti, v okviru obveznega in razširjenega programa športa, gradijo in izoblikujejo svojo osebnost. Za Bredo Blas šport ni zgolj učni predmet, je način življenja. Tako kot je sama kot srednješolka postala državna prvakinja v gimnastiki, tudi številni njeni učenci osvajajo občinska in področna prvenstva  tako v gimnastiki, kot tudi v atletiki, krosu in badmintonu. V zadnjih 10 letih so učenci pod njenim mentorstvom osvojili 4 naslove državnih prvakov, 5 naslovov državnih podprvakov in 10 tretjih mest v gimnastiki. Že od svojih začetkov poučevanja športne vzgoje vodi plavalno šolo v naravi. Njen prispevek pri doseganju plavalnih uspehov učencev je prepoznalo tudi pristojno ministrstvo, saj je Osnova šola Krmelj prejela priznanje za odlične dosežke na področju plavanja. Svojo vsestranskost je Breda Blas izkazala še na številnih drugih področjih, v sindikatu, svetu šole, kot članica športnih in drugih komisij, kot vodja aktiva ter vodja študijskih skupin za področje celotne dolenjske regije. Breda Blas živi in diha s športom, kar dokazuje z aktivnim športnim udejstvovanjem v domačem kraju. V 80. in 90. letih prejšnjega stoletja je bila močno vpeta v rokometne aktivnosti v Krmelju, bila je pobudnica pri izgradnji tenis igrišča, vodila je tudi rekreativne športne dejavnosti. Bredo Blas odlikujejo njena vsestranskost, požrtvovalnost, pripravljenost za delo, točnost in natančnost pri delu, kar prepoznavajo tako njeni sodelavci kot predani učenci kot tudi njeni sokrajani.

 

 

Vir in foto: Občina Sevnica in Športna zveza Sevnica