• 25.94C Novo mesto
  • 10:23
  • Sre, 19.06.2019
  • Prijava

Ostal brez staršev, zdaj mu je zgorel še dom

To na svoji koži občuti tudi mladi Žan Kotnik iz kraja Galicija.

GALICIJA – Nesreča ne počiva, niti ne izbira. To na svoji koži občuti tudi mladi Žan Kotnik iz kraja Galicija. V soboto v jutranjih urah je zgorela njegova hiša. Pred tem je ostal brez obeh staršev in sedaj še brez doma.  „Zopet bomo združili moči in pomagali mlademu krajanu. Spremljajte nas na FB, med drugim bo tudi tu objavljeno vse kako lahko pomagate,“ so se takoj angažirali pri Krajevni skupnosti Galicija, kjer vodijo humanitarno akcijo.

Sledi ocena škode

„Po prvih nestrokovnih ocenah je hiša potrebna temeljite obnove, ali celo novogradnja. Jutri 7.1.2019 si bo pogorišče ogledala zavarovalnica, takoj za tem bodo stekle aktivnosti. Sestanemo se predstavniki KS, RKS OZ Žalec, Občine Žalec, gasilci, sokrajani ter ustanovimo gradbeni odbor, razdelimo naloge in zadolžitve. Najprej se bo pogorišče očistilo, strokovno ogledalo in sprejelo odločitev glede obnove. Največ se bodo rabila finančna sredstva, ki se bodo stekala na žiro račun RKS-OZ Žalec, za vse ostalo; gradbeni material, pohištvo ipd. vas bomo sproti obveščali,“ dodajo na krajevni skupnosti, kjer pristavijo tudi podatke za nakazilo pomoči za Žana!

 

Kako nakazati pomoč za Žana:

Finančna sredstva zbira RKS-OZ Žalec
Hmeljarska ulica 3
3310 Žalec
TRR: SI56 1010 0005 5598 261
sklic: SI00 2019-24214-2
namen: Žan Kotnik
koda: CHAR
Obvezno navedite sklic.

„Donatorje bomo javno objavljali-izpiske iz banke. HVALA VSEM!“ zaključi svoj zapis predsednik Krajevne skupnosti Galicija Peter Vipavc.

Nadlani.si