• C Novo mesto
  • 16:37
  • Čet, 22.02.2024

Po žrebu EuroJackpota: štirim skoraj pol milijona, nekaj drobiža tudi v Slovenijo

V Sloveniji je bila tokrat najvišja izžrebana kombinacija 4+1, deveterica bo prejela po 349,2 evra.

LJUBLJANA – V  žrebanju 70. kroga igre Eurojackpot so bile izžrebane naslednje številke 1, 13, 16, 23 in 27 ter dodatni 10 in 11. Da vam takoj povemo: Jackpot ni bil izžreban. Se pa spet veselijo štirje, ki so imeli kombinacijo 5+1! Bogatejši so za 447.557,90, dobiti pa gredo na Finsko in Slovaško ter v Latvijo in spet v Nemčijo. V Sloveniji je bila tokrat najvišja izžrebana kombinacija 4+1, deveterica bo prejela po 349,2 evra.

Kako poteka Eurojackpot?

Garantirani sklad za glavni dobitek jackpot znaša deset milijonov evro, kar pomeni, da je v skladu za glavni dobitek vedno najmanj deset milijonov evrov, narašča pa lahko do največ 90 milijonov evrov. Žrebanje dobitne kombinacije poteka s pomočjo žrebalne naprave. Za tekoči krog Eurojackpota se iz bobna, v katerem je 50 žogic s številkami od 1 do 50, izžreba pet številk in iz bobna, v katerem je 10 žogic s številkami od 1 do 10, dve številki. Glavni dobitek jackpot (dobitek 5 + 2) imate, če ste pravilno napovedali vseh sedem številk. V igri Eurojackpot je kar 12 kategorij dobitkov, navajajo na spletni strani Loterije Slovenije.

Padel je Eurojackpot, ne boste verjeli, kam gre spet 10 milijonov! Med dobitniki tudi Slovenci (nadlani.si)

 Nova pravila, še več denarja

Dodajmo, da je 25. marca 2022  žrebanje za Eurojackpot praznovalo že 10. obletnico obstoja. Za ta mejnik so se odgovorni odločili oblikovati še dodatna nova pravila, ki so med sodelujočimi požela val navdušenja, saj naj bi bila z novimi pravili za sodelujoče igra še bolj dobičkonosna. Če je pred tem datumom letos žrebanje potekalo vsak petek, so zdaj praktično podvojili možnosti osvojitve denarnih nagrad, saj se po novem žreba tudi vsak torek. Prav tako so dvignili najvišjo možno nagrado iz 90 na 120 milijonov evrov. Žrebanje je tako še dodatno pridobilo na priljubljenosti in vsak teden znova privabi nove sodelujoče, ki si želijo z denarnimi nagradami zagotoviti boljšo in bolj varno prihodnost.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www