Policija razkriva podrobnosti ob smrti 13-letnika: Slišalo se je klice na pomoč, občan in trenerka …

24. jun. 2021, ob 10.01
7
140 SEK

Na reki Soči pri Solkanu je včeraj popoldne utonil najstnik.   Takoj  po  prijavi  so  bili  poleg policistov in kriminalistov z območja PU Nova Gorica s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica na  kraj napoteni tudi novogoriški poklicni gasilci s potapljači, reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica in člani Enote za hitre intervencije
Civilne  zaščite  (HRI)  Mestne  občine  Nova  Gorica,  ki  so  se nemudoma vključili  v  reševanje  mlajše  osebe  po  strugi in obrežju reke Soče pod kajakaškim centrom v smeri Italije.

Nova smrt v reki Soči: umrl 13-letnik

Kaj se je dogajalo?

»Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da je skupina mlajših oseb včeraj popoldne na kajakaški progi reke Soče pod objektom kajakaškega centra v Solkanu zaključila z organiziranim treningom in nato sredi kajakaške proge zaplavali po kajakaški progi približno sto metrov nizvodno, kjer so nato izstopili na levi breg reke Soče (opremljeni so bili s čelado in reševalnimi jopiči). Ko je omenjeni priplaval do večje skale, za katero se nahaja izstopno mesto, se je s spodnjimi oblačili zataknil za večji leseni steber, ki se je nahajal pod vodno gladino in ga ni mogel videti. Otrok se je skušal iz nastale situacije rešiti, vendar ga je močan rečni tok po nekaj minutah premagal in ga potisnil pod gladino vode. Takoj zatem sta utapljajočemu otroku na pomoč priskočila trenerka in občan, ki se je takrat naključno nahajal v bližini in slišal klice na pomoč. Slednjima utapljajočega otroka ni uspelo rešiti do prihoda policistov PP Nova Gorica in novogoriških poklicnih gasilcev s potapljači na kraj dogodka, ki so nato nadaljevali z reševanjem in ga po nekaj minutah uspeli rešiti ter izvleči na levi breg Soče. Takoj zatem so reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica in člani Enote za hitre intervencije Civilne zaščite (HRI) Mestne Nova Gorica skupaj z zdravnico iz ZD Nova Gorica pričeli z oživljanjem otroka, vendar žal neuspešno,« je o grozljivem dogajanju javnosti povedal Dean Božnik.

Kje zobozdravstvene storitve rušijo rekorde v cenah?
Ali ste vedeli, da so lahko cene za enako zobozdravstveno storitev v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji različne tudi do skoraj 3-krat? Pri izbiri pravega zobozdravnika ni samo strokovnost tista, ki šteje – pomembna je tudi cena. Primerjava cen za zobne prevleke, mostičke, implantate in zobne aparate lahko razkrije presenetljive razlike.

Nadaljujejo z zbiranjem informacij

O tragični nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča, ki je ogled kraja prepustil Policiji, in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice, ki je prišla na kraj nesrečnega dogodka. Novogoriški kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem dodatnih obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine tragične nesreče.

Pred letom dni še ena tragedija

Spomnimo, lani avgusta se je družina s tremi otroki kopala v območju kopalnih voda nad starim jezom v Solkanu, ko je vodostaj Soče nenadoma narasel. Tok je otroka  odnesel proti kajakaški progi. Stekla je iskalna akcija, otroka so v strugi našli mrtvega nekaj ur kasneje …

Po smrti Jaše (10), ki ga je vzela Soča, starša prekinila molk! To je agonija, ki sta jo doživela

Nadlani.si; Foto: arhiv

7
140 SEK