Policija sporočila žalostno vest, iskanje Tilna preklicano

2
50 SEK

V zvezi z iskanjem pogrešanega Tilna Šuberja je bilo tako na območju PU Koper kot tudi na območju PU Nova Gorica izvedenih več iskalnih akcij. Poleg policistov PU Koper so pri tem sodelovali tudi policisti PU Nova Gorica, pripadniki Letalske policijske enote, vodniki službenih psov, vodniki reševalnih psov in veliko prostovoljcev.

»V eni od mnogih iskalnih akcij, ki je bila 27. 7. 2023 (v popoldanskih urah) na območju Šalare pri Kopru, je bilo najdeno moško neidentificirano truplo. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so opravili ogled kraja, nakar je bilo truplo odpeljano v  Inštitut za sodno medicino v Ljubljani, kjer je bila na podlagi odredbe preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Kopru opravljena sodna obdukcija in izveden postopek ugotavljanja identitete trupla. Danes je bilo s strani Inštituta za sodno medicino v Ljubljani potrjeno, da gre za truplo Tilna Šuberja, katerega so svojci pogrešali od 15. 7. 2023,« so sporočili s PU Koper.

Kriminalisti PU Koper in policisti PP Koper nadaljujejo z ugotavljanjem vseh dejstev in okoliščin smrti Tilna Šuberja. Po zaključku vseh aktivnosti bo pisno obveščeno pristojno Okrožno državno tožilstvo v Kopru.

N. D.; Foto: policija.si

2
50 SEK