• C Novo mesto
  • 15:31
  • Čet, 21.09.2023

Robert Golob nič več predsednik vlade? Tako namiguje dober poznavalec slovenske politike

Predsednik vlade Robert Golob je izrazil podporo ministru za zdravje Danijelu Bešič Loredan, ki ga je minuli teden doletela interpelacija.

LJUBLAJANA – Poslanci, ministri in drugi funkcionarji iz vrst največje vladne stranke so včeraj več ur za zaprtimi vrati zasedali na Brdu pri Kranju, kjer so tik pred parlamentarnimi počitnicami opravili bilanco doslej opravljenega dela. Po navedbah Gibanja Svoboda so tako opravili “temeljit pogovor o dosedanjih dosežkih stranke in se dogovorili o usmeritvah za prihodnost”. Predsednik vlade Robert Golob je izrazil podporo ministru za zdravje Danijelu Bešič Loredan, ki ga je minuli teden doletela interpelacija.

“Javna skrivnost je, da v vladi ne vlada prav posebno prijateljstvo niti med ministri iz najmočnejše stranke, zelo veliki spopadi so v poslanski skupini, imamo še predsednico DZ, ki je že notranja opozicija, tam se marsikaj dogaja,” pa je v pogovoru za POP TV razmere v stranki Gibanje Svoboda opisal dr. Dejan Verčič, profesor na FDV ter izvrsten poznavalec političnih razmer v Sloveniji.

“Vprašanje je celo, koliko se bo premierju dalo še ostati na tem položaju, ker včasih deluje, kot da ga kakšne druge zadeve dosti bolj zanimajo kot pa vodenje vlade,“ dodaja Verčič, ki meni, da bi lahko celo dobili novega predsednika vlade! „Nihče ne bi bil prav presenečen, če bi morali pred evropskimi volitvami (na sporedu bodo junija 2024; op.a.) razmišljati, kdo bo v resnici vodil vlado!“ navrže Verčič za 24ur.com opcijo, da se Golob predčasno poslovi.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona www