• C Novo mesto
  • 19:31
  • Sob, 10.04.2021

Pomagajmo družini Urbančič!

Župan občine Dušan Škerbiš je bil na kraju dogodka že takoj v soboto zjutraj, prinesel je sendviče in pokazal, kako tem stvarem strežejo in pomagajo v njegovi občini. Za zgled. Vsem naokoli. 

MIRNA – S petka na soboto je ob 2.51 na Ševnici gorela stanovanjska hiša. Ogenj je uničil mansardno stanovanje in celotno ostrešje hiše, zato je OZ Rdečega križa Trebnje za pomoč družini Urbančič odprl poseben TRR.

Štirje opečeni

Nočni požar so lokalizirali in pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Mirna, Ševnica, Volčje njive in Selo pri Mirni, pri oskrbi jeklenk je pomagal gasilec PGD Trebnje. V požaru so bile lažje opečene štiri osebe, ki so jih reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje oskrbeli na kraju. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Ševnica in Mirna, pravi poročilo novomeškega regijskega centra za obveščanje.

Družini, ki je v požaru izgubila dom, lahko po svojih močeh pomagate z nakazilom. Podatki za pomoč:
Namen: “Požar Urbančič Ševnica”
TRR: Rdeči križ Slovenije OZ Trebnje, Rimska 33, 8210 Trebnje
SI56 0315 3100 2001 295
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00-760158

Gasilci PGD Mirna pa so nočno dogajanje povzeli v zapisu na FB strani: “Včeraj so nas ob 02.54 zbudili pozivniki. Zagorelo je v stanovanjski hiši na Ševnici. Izvozili smo z GVC 16/25 in GVM-1 ter 12 gasilci. Že med vožnjo sta se dva gasilca opremila z maskami za izolirne dihalne aparate. Ob prihodu so bili na kraju že tovariši iz PGD Ševnica, ki so že pričeli z gašenjem preko zunanjih napadov. Naša dva napadalca sta se dokončno opremila, izvedli smo zunanji in notranji napad ter vod za oskrbo vode GVV-1 PGD Ševnica. Napadalca sta izvedla notranji napad in ugotovila, da v dveh nadstropjih bivalnega objekta ni požara. Na kraj so prišli tudi gasilci PGD Selo in PGD Volčje Njive ter poveljnik GZ Trebnje in poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite. Štirje stanovalci so se pri evakuaciji iz objekta lažje opekli, zato je na kraj prišla tudi ekipa NMP ZD Trebnje z reševalnim vozilom, ki so jih oskrbeli na kraju. Zaprosili smo tudi za gasilca PGD Trebnje za polnjenje tlačnih posod. Kasneje smo izvozili tudi z GVM ter folijo za prekrivanje streh in potrebno ostalo logistiko (voda za pitje itd.). Kasneje smo zagotovili še dve napadalni skupini za delo na strehi ter izvedli razsvetljevanje dogodka. Intervencijo smo zaključili ob 7.30, na kraju pa so ostali še domači gasilci, ki so ob pomoči vaščanov s prikolicami razkrili streho. Na intervenciji je sodelovalo skupno 37 gasilcev iz GPO Mirna, PGD Trebnje in GZ Trebnje. Zahvala gre vsem društvom za sodelovanje, PGD Trebnje, poveljniku GZ Trebnje in županu občine Mirna, ki je prinesel prehrano.”

Gasilci PGD Ševnica so zapisali, da so člani PGD Ševnica posredovali pri gašenju požara, opravili so požarno stražo in sanirali streho, gasilci PGD Selo pri Mirni so na intervencijo izvozili z osmimi gasilci.

“Družina bo vesela vsake pomoči. Do zdaj smo Mirnčani že večkrat pokazali, da znamo stopiti skupaj. Tudi tokrat, kajne? Hvala vsem,” so še zapisali na spletni strani občine Mirna. Župan občine Dušan Škerbiš je bil na kraju dogodka že takoj v soboto zjutraj, prinesel je sendviče in pokazal, kako tem stvarem strežejo in pomagajo v njegovi občini. Za zgled. Vsem naokoli.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www