• C Novo mesto
  • 15:05
  • Čet, 11.08.2022

Preobrat in pol: Petrol odpravil blokado, tankanje po starem

podčetrtek

V poznih popoldanskih urah pa je prišlo do omilitve ukrepov.

LJUBLJANA – Nemalo ljudi je danes udrihalo po nič krivih delavcih na slovenskih bencinskih servisih, kjer so, pri doslednosti je prednjačil Petrol, preverjali PCT pogoje z jasno željo zajezitve epidemije. Nastale so gneče, precej je bilo gneva, v Brežicah je celo posredovala policija.

V poznih popoldanskih urah pa je prišlo do omilitve ukrepov.

Na bencinskih črpalkah družbe Petrol so danes zgodaj popoldne odpravili blokade s točilnih mest, je za Delo in Slovenske novice potrdil Aleksander Salkič, direktor Korporativnega komuniciranja, še vedno pa je pogoj PCT obvezen – in ga tudi preverjajo – v primeru vstopa v prodajalne bencinskih servisov.

Spomnimo: včeraj so pri Petrolu zagotovili, da bodo izvajanje pregleda izpolnjevanja pogoja PCT pri strankah preverjali pred točenjem goriva in pred vstopom v prodajalno. »Točenje goriva bo na vsakem točilnem mestu tehnično onemogočeno pred potrditvijo izpolnjevanja pogoja PCT,« so pojasnili v družbi.

Znana je bila tudi procedura, ki pa ne velja več: osebje na zunanjem delu prodajnega mesta šele po preverjanju in posledično izpolnjenem pogoju PCT strankam odobri in omogoči točenje goriva. Po točenju pa se plačilo izvede v prodajalni.

Še vedno pa je, tako bo tudi v prihodnje omogočeno brezstično plačevanje, brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills, s plačilnimi karticami prek Petromatov.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

poroke in zabave
podčetrtek