• C Novo mesto
  • 15:08
  • Ned, 02.10.2022

Protesti v Mariboru epidemiološka bomba, pil se je tudi v alkohol? »Hoteli so vdreti v UKC«

Na Trgu svobode v Mariboru se je včeraj popoldne zbralo več sto ljudi in izražalo nestrinjanje z ukrepi, ki so bili v državi sprejeti za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Dogajanje so spremljali policisti, ki so zbrane prek megafona večkrat pozvali k upoštevanju teh ukrepov, a so jim zbrani samo žvižgali.

Po prvih podatkih Policijske uprave Maribor se je neprijavljenega shoda, ki je bil sklican prek spletnih družbenih omrežij, udeležilo okoli 400 ljudi. Nekaj zbranih je nosilo transparente ali slovenske zastave, nekaj jih je tudi nagovorilo množico prek mobilnih zvočnikov in mikrofona, množica pa jim je ploskala. Kot so zapisali v Policijski upravi Maribor, dogodek za zdaj poteka mirno, zaznali pa so posamezne kršitve zakona o nalezljivih bolezni. Policisti so opravili več identifikacijskih postopkov.

Kot navaja Nova24 je so na mariborski policijski upravi že v petek odsvetovali ranljivim skupinam udeležbo na takšnih dogodkih, a da je bilo v množici žal ponovno opaziti  starše z otroki in prav tako tudi starejše. Menda so številni prinesli s seboj alkoholne pijače in skupaj pili. Ob vsem tem je odmevala legendarna pesem Mi mamo se fajn.

Epidemiološka bomba: Policisti na protestu v Mariboru večkrat pozvali k spoštovanju ukrepov, na shodu ponovno otroci pa tudi alkohol!

Objavil/a Nova24TV dne Nedelja, 11. april 2021

NaDlani.si; Foto: facebook