• C Novo mesto
  • 08:11
  • Tor, 15.06.2021

Prva robotizirana in “drive in” lekarna na Dolenjskem

V ponedeljek, 12. aprila 2021, je na Obrtniški ulici 14 v Trebnjem odprla svoja vrata nova, sodobno opremljena lekarna. Gre za drugo lekarno v Trebnjem, ki bo razbremenila že obstoječo lekarno in poleg tega ponudila nekaj novih storitev.

Klasična lekarna

Pravzaprav je to čisto običajna lekarna, kjer izdajajo zdravila na recept in brez recepta, prehranska dopolnila, medicinske pripomočke, izdelujejo magistralno pripravljena zdravila (mazila, sirupe, praške…), svetujejo pri izbiri kozmetičnih izdelkov in izvajajo meritve za kompresijske nogavice.

Moderna in prostorna notranjost nove poslovne enote v Trebnjem.

Izdajno mesto »DRIVE IN«

Poleg izdajnih mest znotraj lekarne ima lekarna na Obrtniški ulici tudi izdajno mesto po sistemu “drive in”. Ta uporabniku omogoča lažji in udobnejši prevzem zdravil ali nakup nekega drugega izdelka iz avtomobila, brez iskanja prostega parkirnega mesta. Prednostno je namenjen invalidom, ljudem z gibalno oviranostjo in družinam z majhnimi otroki.

Dolenjske Lekarne z DRIVE IN lekarno.

Nasvet farmacevta je še vedno zelo pomemben

V primeru večjega števila receptov ter želje oziroma potrebe po poglobljenem svetovanju še vedno priporočajo obisk znotraj lekarne, kjer sta vam zaradi trenutne epidemiološke situacije na voljo dve izdajni mesti.

Dolenjske Lekarne – laboratorij.

Inovacija nove lekarne je skladiščni robot

Nova pridobitev je tudi robotski sistem Gollmann. Je v veliko pomoč pri optimizaciji skladiščnih prostorov in samega dela strokovnih lekarniških delavcev. Sestavljen je iz regalnega skladišča s po meri nastavljivimi policami in dvema elektronsko vodenima robotskima rokama, ki na zahtevo farmacevta dostavita zdravila na za to namenjeno izdajno mesto.

Nova poslovna enota je popolnoma robotizirana.

Odpiralni čas

Odpiralni čas Lekarne Drive in Trebnje je od ponedeljka do petka, od 7.30 do 19.00 in v soboto, od 8.00 do 13.00. Ob nedeljah in praznikih dežurstvo izvajata Lekarna Trebnje (poleg Zdravstvenega doma Trebnje) med 8.00 in 13.00 ter Lekarna Novo mesto (poleg Zdravstvenega doma Novo mesto), kjer se izvaja 24-urna dežurna služba.

Kako pa je s prevzemom posebnih zdravil?

V primeru, da imate na recept predpisana zdravila, ki jih običajno v lekarni nimajo na zalogi (draga zdravila, biološka zdravila…) prosijo, da jih predhodno pokličete na telefonsko številko 07 29 27 190, da se dogovorite za čas prevzema.

V kolektivu DRIVE IN Trebnje se veselijo vašega obiska!