• 22.79C Novo mesto
  • 10:34
  • Sob, 04.07.2020

Putin obiskuje bolnišnice, Pahor pa kar brez maske počne tole … #FOTO

Samo za primerjavo, ruski predsednik Vladimir Putin je obiskal bolnišnico v moskovski četrti Kommunarka, kjer se zdravi največje število okuženih s covidom-19 v Rusiji. Slovenski predsednik Borut Pahor pa medtem počne tole:

https://www.instagram.com/p/B-H3JHDFYWm/

Po družbenem omrežju Twitter je medtem zaokrožila fotografija z današnjega snemanja posebne oddaje za TV Slovenija v predsedniški palači. Vsi brez mask … Predsednik republike je tam menil, da je v torek predstavljeni protikoronski zakonodajni sveženj korak v pravo smer. Ob tem je ocenil, da vlada in zdravstvo v spopadu s koronavirusom ukrepata primerno ter da tudi opozicija deluje odgovorno. Trenutno lahko opazujemo čas narodne in politične enotnosti, je dejal za Odmeve na TV Slovenija. Po besedah Pahorja sestava ekipe, ki svetuje vladi pri pripravi protikoronskih zakonskih ukrepov, vzbuja veliko zaupanje, sami ukrepi pa gredo v pravo smer.

»Ne govorim, da so idealni in da jih ne bo treba popravljati in sproti prilagajati, vendar se mi zdi, da so sprejeti pravočasno in da so taki, da nikogar ne puščajo od zadaj,« je dejal. Splošno ukrepanje pri poskusih zajezitve epidemije novega koronavirusa se mu zdi primerno, pri čemer je pohvalil zlasti zdravstvene delavce in zdravstveni sistem kot celoto. »Uspelo jim je sploščiti krivuljo naraščanja okužb in zbolelih do te mere, da jih zdravstveni sistem obvlada,« je dejal. Posebej je izpostavil odgovorno držo opozicije: »Ima svoje mnenje, ima svoje kritike, vendar to dela na zelo dogovoren način.« Pohvalil pa je tudi državljane, ki upoštevanje predpisanih ukrepov opravljajo z odliko.

NaDlani.si; Foto: Instagram