• 1.09C Novo mesto
  • 11:46
  • Tor, 19.01.2021

Rado Mulej pristal v bolnišnici: “Ni covid, ni kap!”

Priljubljeni igralec, ki se ga zagotovo spomnite po vlogi reševalca Mileta iz humoristične nanizanke Naše mala klinika, je pristal na kliniki, tokrat dobesedno, saj že nekaj dni leži na Otorinolaringološki kliniki. Rado Mulej ima namreč zdravstvene težave. Na svojem Facebooku je objavi fotografijo in sporočil, da zaradi delne pareze obraznega živca, ki se kaže kot polovična ohromelost obraza, leži v bolnišnici. Stanje se običajno popravi samo od sebe brez zdravljenja. Ob tem pa se je za vso požrtvovalnost iskreno zahvalil vsem, ki delajo v zdravstvu:

“Že kar nekaj dni sem na ORL kliniki – NI COVID, NI KAP…je delna pareza obraznega živca, zaradi mojega prenapornega delovnega tempa. Pred vami je dolgo branje, vendar sem moral izliti moje srčne občutke o teh prečudovitih, nezemeljskih ljudeh. ZGLEDUJMO SE PO NJIH.

Zdravniki, medicinske sestre/bratje, tehniki, reševalci, kuharji, čistilci, razkuževalci, prostovoljci….v glavnem vsi kateri na katerikoli način delate v zdravstvu in negi, prosim sprejmite moj ponižen in iskren poklon. Večino dneva se nesebično, požrtvovalno žrtvujejo in se izpostavljajo okužbi za katero se ni zdravila in to zgolj za to, da pomagajo sočloveku – pregoreli, utrujeni, pa vendar z iskrenim nasmeškom na obrazu le za to, da bo lažje nam. Polni so optimizma, prijetne tolažbe, srčnosti…ko je pacientu najtežje, si vzamejo čas in te zbodrijo, pozabavajo, z mislimi odpeljejo stran od bolecine…to so angeli. že nekaj dni skrbijo tudi zame in jih imam čast opazovati, doživljati – to, ljudje moji, je nadčloveško…kakšen intuziazem, srčnost, nesebičnost, profesionalizem, brezpogojna pomoč…Kaj jih poganja? Nic drugega kot le skrb in zelja po pomoči sočloveku.

Od preobremenjenosti uničujejo svoja življenja, da rešujejo naša. Pozivam državo naj vsakemu od njih omogoči vse kar se omogočiti da, potrojite jim place, naj bodo za vedno oproščeni plačila vsakršnega zavarovanja, naj bodo oproščeni plačil davkov, oproščeni plačil vrtcev in sol za svoje otroke, naj imajo status nadčloveka, kar tudi so. Za to se bom boril in naredil vse za to da to izborim – to je najmanj kar lahko storimo za njih. Ko si zdrav imaš neskončno želja, ko zboliš je zelja le ena in to so ljudje kateri se po vseh močeh trudijo uresničiti to željo – če to ni božansko početje potem res ne vem kaj je. Kar se mene tiče, so to moji bogovi.
Hvala vam in prosim sprejmite moj ponižen poklon. RadoMaVasRad”

 

Ze kar nekaj dni sem na ORL kliniki – NI COVID, NI KAP…je delna pareza obraznega zivca, zaradi mojega prenapornega…

Objavil/a Rado Mulej dne Četrtek, 26. november 2020

 

 

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Facebook