• C Novo mesto
  • 23:29
  • Sob, 13.08.2022

RAZKRITO: Predsednik vlade Golob na službeno pot vzel družinske člane, Twitter gori

Na ugibanja so se odzvali pri Vladi Republike Slovenije.

LJUBLJANA – „Premier Robert Golob, ki je sprožil težave, ker je ljudi teden pred dogodkom obvestil, da bo krepko povišal cene, je bil zadnje dni v Bruslju. Po govoricah: z otroki,“ je sinoči poročal Siol, ki je dokaj direktno zapisal, da so v službenem času predsedniku družbo delali otroci.

Na ugibanja so se odzvali pri Vladi Republike Slovenije.

„Odgovarjamo na vprašanje glede otrok, ki so spremljali predsednika vlade v Bruselj: Funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane,“ so pojasnili na Twitterju Vlade Republike Slovenije.

„Vsi stroški, od nastanitve do letalskih vozovnic, se vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam,“ so pri vladi dodali še glede stroškov, ki so nastali.

Na Twitterju se vrstijo različni odzivi.

„Ne nabijaj. Otroci so ze dokaj samostojni, na vecdnevnih sluzbenih poteh, je tudi nekaj zasebnega časa. Stroske bo zagotovo transparentno poravnal sam, Pa saj ste ugotovili, kako visoke prihodke ima, kar tudi nic ne skriva. Da uspe skombinirati z otrocim, je kvecjemu plus! „ je zapisal eden od njih.

Je zaradi družinskega izleta manjkal na proslavi?

„Kolikokrat je Janša vlačil družinske člane s seboj v tujino? Zanj prilagajanje zasebno-službeno ni veljalo? Je to ena nova pridobitev slobode?“ je zapisal drugi. „Torej ga zaradi družinskega izleta ni bilo na državno proslavo,“ pa je spomnil tretji, ki se je obregnil ob to, da predsednika vlade ni bilo na proslavi državne proslave.

O predsednikovem zasebnem življenju je znanega sila malo: v zakonu z ženo so se jima rodili trije otroci. Po nekaterih ugibanjih pa Golob z materjo svojih otrok ne živi več.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: gov.si