• 20.7C Novo mesto
  • 13:06
  • Čet, 01.10.2020

Razkrito, zakaj je policija v Ljubljani odpeljala protestnika

V petek so policisti na sicer mirnih protivladnih protestih v Ljubljani zaznali nekaj prekrškov, so danes sporočili s policije. Opravili so 33 postopkov ugotavljanja identitete in ugotovili štiri kršitve javnega reda in miru, eno kršitev zakona o osebni izkaznici in 23 kršitev odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih. Eno osebo so pridržali.

Na petkovih protestih se je zbralo okoli 5000 kolesarjev in pešcev. Vsi so hodili oziroma vozili po ulicah na območju centra mesta, nekaj jih je bilo tudi na Trgu republike, so petkovo dogajanje opisali na policiji.

Policisti so na kraju opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost prometa in nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih. Udeležence protesta so opozarjali, da upoštevajo ukrepe, določene z odlokom za preprečevanje in širjenje nalezljive bolezni.

Ni upošteval ukazov policistov

Dogodek je sicer potekal mirno, so pa policisti zaradi zagotovitve varnosti vsem udeležencem v cestnem prometu v okolici zaprli več ulic. Eden od udeležencev shoda se je v identifikacijskem postopku uprl in ni upošteval ukazov policistov, zato so policisti uporabili prisilna sredstva. Osebo so privedli v prostore policije in jo po končanem postopku izpustili, so še zapisali.

Policisti sicer še naprej zbirajo obvestila glede shoda in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo oziroma obvestilo pristojni zdravstveni inšpektorat.

NaDlani.si; Foto: facebook