• C Novo mesto
  • 04:49
  • Sob, 21.05.2022

Razkrivamo, kakšno poletje nas čaka! Prvi temperaturni vrhunec že zelo kmalu?

Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Goriškem do 25 °C, sporoča Arso.

LJUBLJANA – Ste se malce naveličali aprilskega muhastega vremena? V prihodnjih dneh bo bolj stabilno. V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Goriškem do 25 °C, sporoča Arso.

Eni pa že pridno in strokovno napovedujejo temperature za letošnje poletje!

»Po sezonski napovedi ecmwf naj bi bilo letošnje poletje 2022 zelo suho in vroče z afriškim grebenom nad večjim delom Srednje in Južne Evrope. Najbolj vroče naj bi bilo nad Francijo, Italijo, Slovenijo in večjim delom Balkana, med 1 °C in 2 °C, nad klimatološkim povprečjem 1993-2016, poletje naj bi bilo izjemno sušno, torej ljubitelji neviht bodo precej razočarani, če se bo to res zgodilo,« pa je za spletno stran ciklon.si napovedal Gregor Skok, ki se je dotaknil tudi tedna, ki sledi:

»V naslednjem tednu bo bistveno topleje kot je bilo ta teden in obeta se morda tudi prva tridesetica. Glede na vetrovne pogoje bo najbolj topel dan v četrtek, ko bo pihal ponekod kar okrepljen jugozahodni veter in ob takih pogojih je Črnomelj zaradi orografije glavni kandidat za +30 stopinj.«

Torej poletje je pred vrati!

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona